Andrei Baciu anunţă că sunt deschise peste o sută de centre de vaccinare în întreaga ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu apreciază, luni, că procesul de vaccinare cu doza a patra nu va fi dificil, întrucât sunt deschise peste o sută de centre de vaccinare în întreaga ţară, iar imunizarea se poate face şi în cabinetele a peste 3.000 de medici de familie.

„Începând de astăzi, cei care doresc să îşi facă doza 4 de vaccin împotriva Covid-19 se pot adresa centrelor de vaccinare şi medicilor de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul dumneavoastră de familie sau un anumit centru de vaccinare”, a scris, luni, pe Facebook, Andrei Baciu.  

Acesta are un mesaj şi ”pentru cei care se tem că procesul va fi unul dificil din cauza închiderii unora dintre centre”. ”E bine de ştiut că în acest moment sunt peste 100 de centre deschise la nivelul întregii ţări. În plus, vă puteţi administra doza 4 în oricare dintre cele 3000 de centre din cabinetele medicilor de familie”.  

Doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani. Ministerul Sănătăţii a precizat că administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite