ANM: Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către sud-vestul Ucrainei şi nordul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cernibîl FOTO Shutterstock
Cernibîl FOTO Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei - zona Odessa şi nordul Mării Negre. Autorităţile ucrainene au raportat miercuri că un incendiu a cuprins mai multe hectare de vegetaţie din zona de excludere.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul acestei zile (19 mai), se apreciază că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre nord-nord-vest către sud-sud-vest, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei - zona Odessa şi nordul Mării Negre. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 40...45 km/h”, informează ANM.

„Începând din noaptea de joi spre vineri (19/20 mai) circulaţia aerului se va reorienta şi se va realiza dinspre vest către est, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei”, potrivit ANM.

În zona de evoluţie a norului de fum, în intervalul 19 – 21 mai, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, precizează meteorologii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite