Societate

articolul anterior articolul urmator

Apocalipsa climatică, discursurile Gretei Thunberg şi abuzul asupra copiilor

26
25 Sep 2019 12:52:26
Cătălin Sturza

“Sunt o persoană rea dacă cred că copiii nu ar trebui folosiţi pe post de pioni politici, aşa cum se întâmplă cu Greta Thunberg?”, se întreba deunăzi Ian Miles Cheong, editor la platforma Human Events.

Pe platforma de stânga Daily Beast, Greta Thunberg este prezentată în felul următor:

“Însă mulţumită diagnosticării formale a sindromului Asperger coroborat cu autism funcţional şi cu sindromul obsesiv compusiv, adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani a devenit la propriu purtătoarea de imagine a unei generaţii care va trebui să se confrunte cu distrugerea planetei. O dată ce a început să urmeze un tratament multifaţetat, Thunberg a reuşit să-şi canalizeze anxietatea spre ceva care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi: sănătatea planetei şi ştiinţa din spatele avertismentelor apocaliptice cu privire la deteriorarea ei.

În octombrie 2018, Thunberg a început să aibă coşmaruri anxioase în fiecare noapte, la ora 3 a.m., dar, spre deosebire de cele mai vechi, acestea nu erau despre ea. Coşmarurile care se repetau erau despre impactul încălzirii globale asupra planetei, conform cărţii „Scenes From the Heart”, pe care a scris-o împreună cu părinţii şi cu sora ei Beta, care suferă la rândul ei de o serie de probleme emoţionale foarte asemănătoare.

De această dată, în loc să urle singură în dormitor aşa cum făcea înainte de tratament, a hotărât că anxietatea ei în ceea ce priveşte clima trebuie să devină anxietatea tuturor celorlalţi oameni. Unul dintre aspectele diagnosticului ei foarte complicat este obsesia. Familia ei spune că fata pur şi simplu nu poate să renunţe la ideea că planeta arde şi că ar exista multe dovezi ştiinţifice care să demonstreze acest lucru.”

Aşadar, aflăm că o fată care suferă de un complex de tulburări mentale, cu fixaţii obsesionale, a ajuns să creadă – în mod greşit – că apocalipsa ne pândeşte după colţ. Şi în loc să o ajute şi să-i alunge temerile, şi să îi orienteze atenţia spre alte preocupări benefice pentru sănătatea ei, adulţii din viaţa ei i-au încurajat şi îi încurajează, în mod conştient, paranoia. Iar acum o parte a mass-media exploatează, fără scrupule, anxietăţile şi obsesiile acestei fete, sperând să răspândească şi mai multă anxietate, şi mai multă teamă în rândul publicului larg. Altfel spus, produce frică prin frică.

Oare acesta este „activism” şi jurnalism? Sau este, pur şi simplu, un abuz la adresa unui copil foarte vulnerabil?

Personal, sunt de acord să spui: „copacii sunt buni, şi nu ar trebui să ne dorim să îi distrugem.” Însă profeţii apocalipsei climatice ne spun mereu: „în 10 ani toţi copacii vor fi morţi, şi toţi vă veţi sufoca”. Şi se folosesc de copii precum Greta pentru a-şi promova mesajul politic. Şi procedând asta nu fac decât să submineze validitatea primei părţi a mesajului; şi să stârnească o panică stupidă, pe spinarea unui copil căruia îi fac foarte mult rău. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

protector
25.09.2019, 13:22:35

Problema domnisoarei Greta are 2 fatete care trebuie separate complet pentru a putea analiza obiectiv Se pare ca o problema e de parte psihica. Aceasta problema cred ca este asa si asa pentru ca psihologia si psihiatria este o sarlatanie. Ce este totusi cert e ca angoasa umana provine din lipsa credintei in Dumnezeu. De exemplu niciun ateu nu crede in ateism in evolutie etc Absolut toti ateii cunoscuti nu fac decat sa critice crestinismul, dar niciunul nu crede profund in ateism. In primul rand ca daca un ateu ar crede in ateism pur si simplu nu l-ar mai interesa si afecta ce se intampla in crestinism. OK dar de ce se intampla acest fenomen? Simplu : PENTRU CA UN ATEU CONVINS AR INNEBUNI IMEDIAT. Din cauza asta si domnu Nietzsche a innebunit din senin. Aceasta fata nefericita este cea care este la granita spre acest taram, din cauza asta saraca e bantuita de cosmare. Fereasca Sfantu ! Doamne Pazeste ! Va dati seama cum va fi Iad ?! Doamne apara ! Al doilea plan este Apocalipsa care va veni sa speram cat de curand. Faptu ca urgiile naturii sunt din ce in ce mai mari asta nu e niciun dubiu. Si de la an la an vor fi din ce in ce mai mari. Asta e clar ca lumina zilei. Iar Biblia ne spune ca nenorocirile vor fi atat de mari incat pentru ca cei credinciosi sa poata rezista se va mici durata zilei.

-4 (10 voturi)
Radu Mircea
25.09.2019, 14:25:39

# Catalin Sturza Revino dom'le la temele obisnuite , credinta stramoseasca , parerile popicilor in problemele sexuale , interpretarea bibliei , ca zau nu se mai merita sa comentam pe blogul matali . Am ajuns sa regret cele doua minute pierdute cu citirea pe diagonala a articoluli precedent si a celui de azi . Mai bine mai desfaceam o bere ....

+1 (7 voturi)
protector
25.09.2019, 13:39:27

Sturza ” Însă profeţii apocalipsei climatice ne spun mereu: „în 10 ani toţi copacii vor fi morţi, şi toţi vă veţi sufoca” Pai nenorocirea in cazul Apocalipsei este ca se prezinta cauzele ei inverste. E ca la colectiv unde in loc sa se demaste Haloween s-a ajuns la inversare cum ca ar fi vorba de niste ingerasi nevinovati. Oare cei din Sodoma si Gomora ce cauza ar fi gasit pentru distrugerea cetatilor lor? Nu aceeasi incalzire globala ?

-5 (5 voturi)
MARGELATU
25.09.2019, 14:32:18

Greta Thunberg un copil care spune lumii intregi un adevar, o realitate care ne inconjoara. Insa politrucii, incerca sa manipuleze idealurile si visele acestui copil. Stiinta a confirmat spusele copilei. Si atunci ??

+3 (11 voturi)
Paun Al
25.09.2019, 14:57:17

Schimbarile climatice , incalzirea globala , si mai ales poluarea ..sunt realitati care evolueaza aproape exponential raportat la varsta Pamantului . O vede oricine vrea sa inteleaga ceva din ce se intapla in lumea asta . Planeta nu poate rezista la nesfarsit pe “crestere economica “, ca “societate de consum “, arzant tot mai mult combustibil fosil , distrugand mediul , taind padurile , folosind pesticide , producand munti de deseuri , de gunoaie ,plastic , miliarde si miliarde de m3 de CO2 ,de metan din fermele de animale , pasari ... Sunt zeci de milioane de oameni care inteleg asta , meritul Gretei Thunberg este ca mesajul sau a reusit sa ajunga la acestia , sa generreze o reactie de amploare …. Multi altii care spun acelasi lucru , nu reusesc sa ajunga cu mesajul lor , la un numar mare de pamanteni . Nu conteaza cum cred unii ca este ea , sau daca a fost , sau nu , indoctrinta . Conteaza ca mesajul ei a reusit sa ajunga la inima a zeci de milioane de pamanteni . Toti cei ce o critica , sau isi bat joc de ea ar trebui sa ne arate care sunt solutiile lor la aceasta problema … Asta , daca pana la disparitia noastra datorita incalzirii globale , poluarii ...nu o sa murim in “ iarna atomica “ Incalzirea globala , pericolul nuclear ...fiind doar doua mari pericole globale . Cat despre indoctrinare ...ce poate sa fie mai daunator pentru un copil , ca de la gradinita , din clasa intai … sa ii spui ca s-a nascut “pacatos “ si ca va pati tot felul de rele daca “pacatuieste “, daca nu isi spune rugaciunea ... cum apare prin manuale de religie ... sau sa il indoctrinezi ca dupa moarte va arde in flacarile iadului vesnic ...daca nu face ce “zice popa “.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (26)