Aproximativ 12.000 de euro au fost strânşi în urma concertelor de comemorare a victimelor incendiului din Clubul Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertele susţinute, în Berăria H, în memoria victimelor din club Colectiv vor ajuta supravieţuitorii să continue tratamentele
Concertele susţinute, în Berăria H, în memoria victimelor din club Colectiv vor ajuta supravieţuitorii să continue tratamentele

Aproximativ 12.000 de euro au fost strânşi în urma concertelor caritabile dedicate victimelor incendiului din clubul Colectiv şi organizate la sfârşitul lunii octombrie, la un an de la tragedie. Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu arată că în medie, 50 de supravieţuitori au nevoie în continuare de tratamente, iar banii vor fi folosiţi pentru decontarea acestora.

”Mi-e greu să vă spun o cifră, pentru că, din păcate, unii dintre ei au renunţat la tratamente. S-au apucat de muncă, au încercat să îşi reia viaţa. S-ar putea ca la anul, unii dintre ei, care acum nu se mai ocupă, să vină să îşi dorească să îşi facă o operaţie estetică, ceva. Să zic acum că sunt 30 sau sunt 60 mi-e foarte greu. Aş spune că o medie de 50”, a spus Eugen Iancu, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, la sfârşitul lunii noiembrie va fi adusă o echipă de experţi din Olanda pentru ca supravieţuitorii să fie evaluaţi.

„La sfârşitul lunii noiembrie o să aducem o echipă de experţi din Olanda, pe toate domeniile, şi psihoterapeut şi… Pentru că vrem să facem un protocol cu ei şi să îi ducem (răniţii, n.r.) în continuare în Olanda, pe următorii doi-trei ani… Ei vor să le facă o evaluare totală – plămâni, inimă, operaţii, cicatrici. Vin şapte medici din Olanda”, a declarat Eugen Iancu.

Concertele caritabile organizate de Asociaţia Colective GTG 3010 dedicate răniţilor s-au desfăşurat în perioada 28 - 30 octombrie, la Berăria H din Bucureşti, în cadrul evenimentului #3010 Festival. Printre artiştii care au cântat s-au numărat: Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărăşan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters şi 7 Semne. 

Pe data de 30 octombrie 2015, un incendiu a izbucnit în Club Colectiv în momentul în care formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”. În urma incendiului, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar peste 160 au fost răniţi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite