Arafat, despre Ordinul care prevede suspendarea internărilor pentru pacienţii cronici: Nu închide spitalele. Pune o prioritizare între cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au decis suspendarea imternărlor pentru 30 de zile pentru toţi pacienţii  FOTO Inquam Photos / George Călin
Autorităţile au decis suspendarea imternărlor pentru 30 de zile pentru toţi pacienţii  FOTO Inquam Photos / George Călin

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, miercuri seară, că ordinul care a dispus suspendarea internărilor pentru pacienţii cronici nu închide spitalele, ci reprezintă o prioritizare a resurselor disponibile. Deciziile cu privire la pacienţii care nu pot să aştepte vor fi luate de medici.

”Ordinul nu închide spitalele. Ordinul nu închide serviciile ambulatorii care rămân deschise (...) Ordinul pune o prioritizare între cazurile care pot fi amânate şi situaţia în care ne aflăm şi unde sunt cazuri care au nevoie de resursa umană suficientă dedicată lor, cu specialitate ATI, Anestezie, Urgenţă”, a declarat, miercuri seară, Raed Arafat.

 Acesta a explicat că decizia ce caz poate fi amânat şi ce caz nu poate fi amânat este a medicului. 

”Este prioritizarea resurselor ce am făcut, principiu foarte cunoscut în cadrul medicinei de dezastre şi se aplică atunci când avem limitare de resurse şi avem nevoie de resurse  în acest sens. Nu suntem nici prima, nici ultima ţară care ia astfel de măsuri”, a adăugat Raed Arafat. 

Acesta a explicat că trebuie luate măsuri speciale în această situaţie specială în care ne aflăm, cu 15.000 de cazuri zilnic. 

Autorităţile au decis suspendarea internărilor pentru 30 de zile pentru toţi pacienţii care pot fi amânaţi. Decizia nu se referă la urgenţe, gravidele şi pacienţii oncologici care trebuie monitorizaţi şi nici la pacienţii cu dializă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite