Societate

articolul anterior articolul urmator

Arafat încurajează „turnătoria“: românii să anunţe dacă participă nevaccinaţi acolo unde este interzis. „Orice persoană de acolo poate să pună mâna pe telefon”

31
28 Jul 2021 17:32:37
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, dacă o persoană intră într-un loc unde trebuie să se afle numai persoane vaccinate şi se vede că acest lucru nu se controlează, atunci să anunţe autorităţile.

Raed Arafat a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că discotecile, cluburile sunt rezervate numai persoanelor vaccinate, iar dacă intră acolo şi alte persoane, atunci organizatorii vor fi amendaţi pentru acest lucru. 
 
Întrebat ce se întâmplă în aceste zone unde trebuie să intre numai vaccinaţi dacă nimeni nu verifică acest lucru, Arafat a răspuns:
 
„Organizatorul trebuie să înţeleagă foarte clar, el sau cine organizează va fi amendat şi amenzile nu sunt mici în aceste condiţii. Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinaţi nu se controlează, orice persoană de acolo cu simţul civic poate să pună mâna pe telefon şi să anunţe. Şi acest lucru chiar îl recomand. Dacă cineva intră într-o zonă unde se ştie că trebuie să intre numai vaccinaţi şi vede că nu se controlează deloc şi nu se întreabă de hârtie, de orice dovadă dacă eşti vaccinat, înseamnă că organizatorul încalcă regulile şi legea. Şi aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifică, dacă găsesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoana respectivă să fie amendată conform legii”.
 
El a făcut un apel la cei care deţin astfel de localuri să aplice regulile şi să verifice dacă cei care intră acolo sunt vaccinaţi. 
 
„Aş apela, înainte de control şi înainte de orice, la responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Când au fost închise discotecile şi cluburile şi s-a zis că nu putem lăsa pe nimeni înauntru, eram organizatorii şi operatorii lor foarte supăraţi că le-am închis. Acum când spunem se deschid, dar atenţie acolo e o zonă cu mare risc de răspândire, de transmitere, intraţi numai cu vaccinaţii.
 
Dacă ei nu au înţeles că asta e un lucru pozitiv, că am ajuns la o fază în care le deschidem, în alte ţări încă se discută, le deschidem, le închidem, cum fac cu ei, nu suntem singurii care aplică aceste reguli. Dacă ajungem şi spunem, da, doar vaccinaţi şi ei încalcă regulile şi lasă pe oricine să intre, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente şi să reia alte măsuri mai stricte. Rugămintea din partea noastră este ca ei să aplice regulile şi să verifice şi să se asigure că cei care intră sunt persoane care deţin dovada vaccinării”, a transmis Arafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

ovidiu preda
28.07.2021, 17:35:33

Si-a pierdut orice urma de umanitate si decenta deci, vorba lui preferata, e de mila

-6 (24 voturi)
Luca Pepel
28.07.2021, 17:40:28

Arafat si-a pierdut toata sustinerea din partea oamenilor decenti. Cata minte sa ai? Doar traim in Romania nu in China sau Coreea de Nord!

+1 (13 voturi)
Stan Toma
28.07.2021, 17:47:09

Este chiar patologică iesirea ....

-19 (27 voturi)
alexandru Zamfirescu
28.07.2021, 17:54:11

a spune adevarul in folosul societatii este un gest superb si de responsabilitate; de cand este turnatorie spunerea adevarului despre o persoana atunci cand aceasta, prin faptele sau vorbele sale, aduc un prejudiciu important celorlalti oameni? chiar atat de jos am ajuns din punct de vedere moral, domnule anonim "newsro."

-5 (15 voturi)
Cătălin Pandele
28.07.2021, 17:54:26

Sfatul este unul de origine comunistă și are ca scop divizarea cetățenilor români. Zici că e un om fără discernământ!

+1 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările