Societate

articolul anterior articolul urmator

Arafat, întrebat de ce refuză oamenii vaccinarea: Sunt multe cauze. Sunt şi influenceri care vorbesc seara şi dimineaţa împotriva imunizării

4
28 Jul 2021 19:56:19
Autor: Daniela Serb
Raed Arafat a declarat că imunizarea anti-COVID trebuie să continue
Raed Arafat a declarat că imunizarea anti-COVID trebuie să continue

Şeful DSU Raed Arafat a susţinut că vaccinarea anti-COVID trebuie continuată.El consideră că mesajele antivaccinare difuzate pe reţelele de socializare îi fac pe oameni să refuze imunizarea.

„Suntem două ţări (în Uniunea Europeană) care au procente mai mici, noi şi Bulgaria. Acum sunt multe cauze, poate, pentru care populaţia nu a venit la vaccinare în numărul care era aşteptat. Am avut o creştere foarte mare la început, după care am văzut că populaţia a început să fie mai reticentă în a merge la vaccinare. Poate pentru că unii au văzut că numărul a scăzut, acum o să vadă că numărul creşte, din păcate. Poate că o să-şi schimbe părerea şi o să vină la vaccinare.
Factorii care duc la asta sunt multipli, nu este un singur factor, nu este o singură chestie. Nu pot să spun că a eşuat unul sau a eşuat altul aici. Sunt foarte mulţi factori care duc la comportamentul populaţional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alţii, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara şi dimineaţa, împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri şi le răspândesc. Sunt oameni care sunt influenţaţi de acest lucru. Rolul nostru este să încercăm cât mai mult să le explicăm care este beneficiul pentru ei şi care este, de fapt, realitatea ştiinţifică şi care este realitatea închipuită de către unii şi alţii", a explicat Raed Arafat, potrivit Agerpres.
El a completat că nu premierul convinge oamenii să se vaccineze anti-COVID, ci tot ceea ce se întâmplă în jur.
 
Omul de rând, dacă nu crede în ce spunem, poate să vadă în jurul lui ce se întâmplă, poate să vadă datele din anumite surse şi să aibă grijă de unde ia aceste date, pentru că datele trebuie să fie din surse credibile", a indicat secretarul de stat.
 
Arafat a subliniat că sursele trebuie verificate, să fie mesaje care vin din partea celor care "îşi asumă ce spun", "vin şi cu cifre şi cu tot".
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
28.07.2021, 20:22:21

Comentariu considerat abuziv.

The Impaler
28.07.2021, 20:24:28

Brâncuși a spus rudelor, după ce s-a întors de la Paris, într-o vizită: „când am plecat, v-am lăsat săraci și proști. Acum, vă găsesc și mai săraci și mai proști”. Noi si bulgarii..pe ultimele locuri in UE la salarii si analfabetism functional..ca doar nu o sa vina destepti ca David Isa sa spuna ca suntem "fruntea" Europei.

+2 (2 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
28.07.2021, 21:04:47

"Sunt şi influenceri care vorbesc seara şi dimineaţa împotriva imunizării" https://www.youtube.com/watch?v=cgXI3fuLdI4

+2 (4 voturi)
t mihai
28.07.2021, 21:41:18

Arafat, întrebat de ce refuză oamenii vaccinarea ? Alo, tanti Dan-iela, Arafat nu refuza oameniii, Arafat e întrebat de ce oamenii refuză vaccinarea!!! Ai înteles diferenta ?

+4 (4 voturi)
Modifică Setările