Societate

articolul anterior articolul urmator

Arafat: „În ultimele 14 zile am crescut cu vreo 30%. Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus“

8
8 Jul 2020 21:03:45
Autor: Lizeta Oprea
Raed Arafat
Raed Arafat

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea.

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că nu va exista o nouă etapă de relaxare. „Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus”, a afirmat Arafat, prezentând cele mai riscante activităţi, conform unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat, citat de news.ro

Acesta a făcut referire la „capanii foarte bine regizate” şi organizate care fac legătura între ”mască şi sclavie” şi s-a întrebat de ce oare au apărut acestea în acest moment. 

„Am început să vedem oameni, personaje, care nu au nimic cu medicina. Mai sunt şi din medicină unii care combat ideea virusului, dar care sunt de specialităţi care nu au nicio relaţie cu partea aceasta, cu situaţiile de urgenţă, cu urgenţa, cu virusologia, nici cu bolile infecţioase”, a mai afirmat Arafat.

Acesta a prezentat rezultatele unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, care arată că asimptomaticii sunt contagioşi.

”Astăzi am primit  un studiu care a apărut în Statele Unite. Este un studiu al Universităţii Yale (...) care spune că mai mult de 50% din infecţiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectaţi fără simptome de infecţie sau de boală, care nu tuşesc, nu strănută, nu au febră şi pe care nu îi bănuim că ne pot infecta (...) Libertatea individuală are limitele ei. Toţi apreciem libertăţile noastre şi libertăţile care ne oferă o democraţie, dar este o limită. Această limită este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalţi din jurul meu şi, fără voia lor şi fără chiar cunoştinţă, pentru că e pot să treacă pe lângă tine, tu eşti un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau eşti simptomatic, strănuţi, tuşeşti, dar te simţi bine. Există şi această formă. Te duci acasă la familia ta. Tu spui că te izolezi, eşti cu familia, strănuţi, tuşeşti, după care familia ta merge şi lucrează, merge la lucru, copilul merge şi se joacă cu copiii vecinilor şi aşa mai departe. Această boală se răspândeşte. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuşi libertatea populaţiei şi a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a mai afirmat secretarul de stat.

Arafat a anunţat şi că OMS a realizat o listă cu cele mai periculoase activităţi. 

„În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase. La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele  în spaţiu închis”, a anunţat Arafat.

Întrebat despre o nouă etapă de relaxare, Arafat a prcizat: ”Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui  că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante”.

Referitor la deschiderea restaurantelor, Arafat a precizat că o nouă evaluare se va face în câteva zile, însă situaţia nu are cum să se schimbe radical până atunci.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Andreas TSA
8.07.2020, 21:30:29

Lasa ca te relaxezi la Jilava;-)

0 (4 voturi)
DECEBALUS
8.07.2020, 22:00:14

COVID 19, eterna poveste a capetelor de cauciuc. Au crescut numarul celor infectati dar nimic de modul cum au fost identificati, locatia acestora (zona urbana). Cum au fost gasiti? Rapiti de pe strada. Nu exista un reper in ce priveste numarul persoanelor testate, categorii de varsta, stare sociala, persoane active, pensionari. Aceste capatani de cauciuc doar ne prezinta simple cifre fara a informa intr-un mod clar. Capatani de cauciuc toti sunteti analfabeti functionali. Nu aveti capacitatea manageriala de a informa in timp real sau trebuie sa fiti prezenti zilnic la sindrofiile bahice organizate si patronate de Sica Mandolina. Acum cresc cazurile de infectare si incepand cu luna August pana la inceputul lunii Octombrie vom asista la o scadere dramatica a numarului celor infectati. Avem campanie electorala si vot . Sa votam prostii si sa vedem ulterior cum ceata de prosti din spatele celui votat ocupa functii publice si vorbesc fara noima. Ne spune cineva daca sau facut autopsii celor decedati in spitale bolnavi de acest virus. Sa vorbeasca despre complicatiile survenite in organismul celor decedati. In Romania mor in medie 700 de oameni pe zi iar de gripa in aceasta perioada peste 1400 de oameni. CAPATANI DE CAUCIUC voi puneti semnul egal intre aceste valori. Tot in aceasta perioada " MEDICII DIN ROMANIA AU AFLAT CA TREBUIE SA SALVEZE VIETI FARA SPAGA". MEDICII DIN ROMANIA AU AFLAT IN ACEASTA PERIOADA CA OAMENII MOR CHIAR DACA SUNT TRATATI IN CELE MAI BUNE CONDITII SI NU DIN INDIFERENTA UNORA SAU LIPSA/CONSISTENTA PLICULUI. IMI PARE SINCER RAU PENTRU MEDICII DIN SISTEMUL PUBLIC CA AU FOST NEVOITI SA MUNCEASCA MAI MULT FATA DE CEI DIN PRIVAT. Aceasta gripa a produs un adevarat soc sistemic in mentalul PERSONALULUI ANGAJAT IN SANATATEA PUBLICA.

0 (4 voturi)
Parallel Mind
8.07.2020, 22:09:46

Comentariu considerat abuziv.

defu gabi
8.07.2020, 22:27:32

Nu poate sa se retraga... Oamenii serviciilor bagati in smarc pana la gat se "retrag" numai cu "picioarele inainte", de batranete sau de mana camarazilor, dupa caz...

Alexandru Preda
9.07.2020, 00:28:40

Ca de obicei, Arafat are dreptate. Nu el este problema, ci românașii obtuzi, care vor sa facă ziua de visează noaptea.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)