Articol publicitar

Asigurarea cafelei generaţiilor viitoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cafea plantatie

Încă din şcoală, învăţăm la ora de fizică despre cum fiecare acţiune are un efect. Fiecare lucru pe care îl facem astăzi poate avea un rezultat nu numai în prezent, dar şi în viitor. Această regulă se aplică şi în cazul cafelei, care are nevoie de ajutor pentru a fi disponibilă pentru generaţiile viitoare.

Cultivatorii de cafea se confruntă în prezent cu diferite provocări, cum ar fi fluctuaţiile de temperatură, diversitatea genetică şi dăunătorii. Aceşti factori influenţează pe termen lung plantaţiile de cafea, riscând ca, în următorii ani, cafeaua să ajungă să fie prea puţin accesibilă şi mult mai costisitoare. Această situaţie ne afectează şi pe noi, românii consumând 15 căni de cafea NESCAFÉ pe secundă.

Acţiunile NESCAFÉ în comunităţile de fermieri care cultivă cafea

Cu toate că producţia de cafea este în scădere din cauza factorilor la care este supusă planta de cafea, cererea pieţei pentru a doua cea mai consumată băutură din lume1 este în continuă creştere. Din acest motiv, în 2010, NESCAFÉ a demarat o iniţiativă globală pentru a susţine comunităţile de fermieri care cultivă cafea printr-o serie de acţiuni: consiliere agricolă pentru cultivatori, distribuirea, în comunităţile de agricultori, a arborilor de cafea, achiziţionarea de cafea direct de la agricultori.

infografie nescafe

Click pe imagine pentru rezoluţie mai mare

Astfel, în fiecare an, NESCAFÉ lucrează cu peste 10.000 de fermieri şi are ca obiectiv să ajute la dezvoltarea durabilităţii culturilor, distribuind, în cei zece ani de implementare a iniţiativei, 220 de milioane de plante de cafea cu productivitate crescută şi cu rezistenţă la rugina plantei de cafea, o ciupercă parazită. Aceste plante de cafea sănătoase contribuie la creşterea cu până la 50% a recoltelor, oferindu-le posibilitatea cultivatorilor să aibă o afacere de succes.

Până în 2020, NESCAFÉ va investi 350 milioane de dolari în proiecte de sustenabilitate în mai multe ţări producătoare de cafea, asigurând astfel disponibilitatea acesteia şi pentru generaţiile viitoare.

1.         Waller JM, Bigger M, Hillocks RJ., 2007, Coffee pests, diseases and their management, Wallingford: CABI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite