Societate

articolul anterior articolul urmator

Asistăm la o nouă „mineriadă“: acelaşi film, alţi actori: Jandarmeria Română!

9
11 Aug 2018 17:51:57
Lulea Marius Dorin
Jandarmeria Română "apară" Ţara precum Minerii în 1990.
Jandarmeria Română "apară" Ţara precum Minerii în 1990.

Am revăzut astăzi, la rece, filmul evenimentelor de ieri şi am ajuns la o singură concluzie: asistăm la acest moment la o acţiune ilegală şi violentă a Jandarmeriei Române şi Ministerului de Interne împotriva Poporului Român. Am văzut români bătuţi cu bestialitate de jandarmi exact ca acum mai bine  de 20 de ani. Nimic nu s-a schimbat: acelaşi film, alţi actori.

Puneţi în loc de Dragnea numele de Iliescu şi în loc de jandarmi titulatura de mineri. Ceea ce va ieşi este o reeditare a represiunilor antidemocratice de după 1989, atunci când neo-comuniştii au vrut să păstreze puterea totală chiar şi cu preţul renunţării la orice normă democratică.

Şi acum, ca şi atunci, am asistat la provocări, la o intervenţie ilegală şi în forţă. Cel mai probabil nu doar istoria ci şi justiţia, la momentul schimbării actualei guvernări, va ajunge să judece cele petrecute.

Protestatarii au perfectă dreptate: Jandarmeria Apără Hoţia! Şi acum, ca şi acum un sfert de secol, jandarmeria apără nu statul de drept ci un sistem corupt ce a acaparat treptat toate instituţiile statului.

Ruşine acelor jandarmi care execută fără să vadă şi să comenteze legalitatea sau ilegalitatea unor decizii politice transpuse în comenzi militare. În stradă se află prietenii lor, iubitele lor, părinţii lor.

Ordinele în structurile militare se execută dacă şi numai dacă ele sunt justificate de lege. Dacă avem ordine care contravin legislaţiei existente, atunci cel care primeşte acel ordin are obligaţia legală de a nu-l respecta şi de a raporta în scris primirea lui.

Băieţii deştepţi nu vor da niciodată ordine scrise ci pe sub mustaţă.

Generali analfabeţi cu 4**** făcuţi de Oprea la cârciumă, dau ordine pe sub mustaţă şi trimit spre sacrificiu în faţă domnişoare de 20 de ani. Ruşine celor care au stat în spate în timp ce colega lor era sacrificată numai ca generalii să aibă justificare în faţa şefilor care i-au pus acolo nu pe merit ci pe capacitatea de a negocia la birt. Ruşine acelor generali de carton şi bravo protestatarilor care au intervenit pentru a asigura protecţia celor doi implicaţi jandarmi implicaţi în incident.

Nu am fost în Piaţă  şi am avut ocazia să analizez la rece. Am văzut jandarmi care băteau cu bestialitate oameni la întâmplare, oameni care nu au răspus sub nici o formă prin violenţă. Nu ştiu cum se poate impune ordinea astfel.

Văd o mână de oameni politici care vin şi dezinformează opinia publică exact ca în 1990, în care laudă Jandarmii aşa cum mulţumea şi Iliescu minerilor în 1990.

Istoria se repetă. Iată că şi de această dată se demonstrează  că aşa este.

Nu vom asista la nici o demisia căci băieţii acolo sunt puşi să apere un grup de interese şi nu ţara. Nu onoarea primează ci gaşca. În urma unor proteste similare Emil Boc a plecat. În urma unor proteste similare Victor Ponta a plecat. În acest caz nimeni nu va pleca, cel puţin nu de bună voie.

La acest moment Jandarmeria s-a  compromis total în faţa celor de pe stradă, diasporei şi a celor aflaţi în faţa televizoarelor. Rămâne ca nu doar istoria ci şi procuratura să judece, atunci când se poate, faptele regretabile de acum.

Românii au demonstrat ieri că nu sunt simple oi, iar jandarmii au demonstrat că nu sunt câini ci lupi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Vanatorul/d.c.
11.08.2018, 18:03:02

Am vazut ca cei care îi invart cheița si ii scriu fituicile lui Iohannis, negri de suparare ca nu le-a iesit pasienta cu lovitura de stat data cu ajutorul ”mitingului milionului de diasporeni” au postat pe contul de Facebook al marionetei lor cotroceniste in timp ce aceasta le soilea vârtos , un scurt textuleț care le trada ”amaraciunea esecului”, textuleț in care ..infierau isterizati ”intervenţia puternic disproporţionată” a Jandarmeriei, din Piaţa Victoriei. Propagandisti de doi bani..! Cum reactioneaza fortele de ordine din Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia, SUA, etc, atunci cand sunt provocate si ATACATE de diferite grupuri violente de manifestanti..? Mai..”bland”..? Sa spunem multumesc ca nu s-a lasat cu moarte de om..! Prin alte parti se intampla si asta..! Plus incendieri, plus..etc. Fortele de ordine au un consemn si niste protocoale de respectat..! Dincolo de ceea ce spune propaganda iohannista, jandarmii au gestionat bine situatiile conflictuale. Punctual si ”cu masura”..! N-a murit nimeni (spre disperarea lui Iohannis si a regizorilor diversiunii), nu s-a incendiat nimic, distrugerile materiale au fost minore..! Restul e gargara..! Buuun..! Acuma sa va explic cum functioneaza ipocrizia si lichelismul de partid in Romania..! Aceiasi randasi mediatici si digitali care infiereaza, rupandu-si hainele de pe ei de indignare, ”brutalitatea” Jandarmeriei fata de provocatorii mitingului de aseara, daca lucrurile ar fi stat invers, adica daca la guvernare ar fi fost ”partidul meu” cu Sica Mandolinu pe post de premier si Iosca Nuclearu dirijor, iar contestatarilor din strada ai celor doi jandarmii le-ar fi tras vârtos râncane de cauciuc intre urechile bostanului, ei bine aceiasi randasi mediatici si digitali care, asa cum spuneam, acum ..infierează ”brutalitatea” organelor de ordine, ar spune ca ”bine le-a facut jandarmii la golanii aia, eu le-as fi cărat râncane de cauciuc in cap pana s-ar fi saturat sa mai conteste guvernarea lui Sică Mandolinu si Iosca Nuclearu.”:))

-3 (9 voturi)
Vanatorul/d.c.
11.08.2018, 18:07:27

Nimeni nu te obliga sa lovesti jandarmii, sau sa continui sa te afli in acelasi loc cu cei care o fac, desi ai fost avertizat sa te distantezi fata de huligani..!

-4 (8 voturi)
kalu kalu
11.08.2018, 18:17:52

bai flasneta pesedista, puti a pesedist prost. Mda, din pacate cam multi pe fata pamantului. militienii astia si-au gasit un refugiu pe masura prostiei lor, alt serviciu mai bun, pentru nivelul lor de inteligenta, canci. Niste randasi prosti ca si tine.

+5 (9 voturi)
Vanatorul/d.c.
11.08.2018, 18:24:06

„Mă omorâți! Mă omorâți!”. Asa striga Ștefania(jandarmerita de 23 de ani -n.m.) care a fost salvată de mai mulți protestatari, unul dintre aceștia sărind să o protejeze cu propriul trup, pentru a putea ieși de sub pumnii și picioarele agresorilor.” Cinste lor, diasporenilor si tuturor manifestantilor non-vilolenti..! Ei sunt si raman aparatorii democratiei si-ai valorilor umane..! La bulau cu diversionistii-provocatori, cu ”ultarasii” de pe net si cu politicienii mafioti care i-au trimis ”in misiune”..!

-5 (9 voturi)
BOBO
11.08.2018, 18:11:42

Sincer nu credeam ca o sa mai vad o MINERIADA. Apoi declaratii de la responsabilii statului roman, niste declaratii de un cinism care te ingrozeste. Ce sa mai caut in aceasta tara? Ce sa mai faca copilul meu in aceasta tara? Sa muncim pentru politicieni hoti, asistatii sociali si bugetari inculti si incompetenti ? NUUU! EMIGRAM SI GATA !

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările