Societate

articolul anterior articolul urmator

Asociaţia Accept: Prezenţa scăzută arată că pe români îi preocupă protecţia reală a familiei, şi nu prin modificarea inutilă a unui articol din Constituţie

16
7 Oct 2018 21:57:38
Autor: News.ro

Prezenţa scăzută la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie arată că românii sunt îngrijoraţi pentru familiile lor, transmite duminică seară Asociaţia Accept, atrăgândt atenţia că pe oameni îi preocupă protecţia reală a familiei, şi nu protecţia ei prin modificarea inutilă a unui articol din Constituţie. „Românii nu pot fi păcăliţi de ură”, mai spune Accept.

„Împreună, prin #boicot, am arătat că noi, cetăţenii, dorim o Românie a valorilor democratice, o ţară în care respectul, egalitatea şi bunul simţ ghidează societatea. Astăzi am arătat că nu putem fi păcăliţi de o agendă politică care ne îndeamnă la ură şi dezbinare, am arătat că cei mai mulţi dintre noi credem că drepturile omului nu se votează la referendum. Electoratul şi-a afirmat, încă o dată, ataşamentul faţă de parcursul european al ţării noastre şi faţă de valorile noastre comune, bazate pe demnitatea fiecărui om, indiferent de orientarea sa sexuală”, transmite Asociaţia Accept.
 
Reprezentanţii asociaţiei sunt de părere că prezenţa scăzută la acest referendum demonstreacă că românii sunt îngrijoraţi pentru problemele familiile lor, dar îi interesează protecţia reală a acestora, şi nu prin modificarea inutilă a unui articol din Constituţie.
 
„Românii nu pot fi păcăliţi de ură, ci au nevoie de protecţia substanţială a familiilor lor. (...) De asemenea, suntem mândri să facem parte dintr-o societate civilă de drepturile omului care a stat acasă unită în faţa pericolului populismului. Organizaţii anti-corupţie, pentru drepturile femeilor, pentru drepturile copiilor, şi multe altele, au susţinut în ultimii trei ani egalitatea comunităţii LGBTQ şi au fost vitale în efortul comun de a proteja democraţia din România”, mai spune Accept.
 
Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au închis duminică, la ora 21.00, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei. Prezenţa la vot a fost de 18,87 la sută, la ora 19:00, duminică, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Radu Mircea
7.10.2018, 22:19:07

# Dupa ce romanii au dovedit ca nu se tem ca vor veni homosexualii sa le rapeasca copiii , eu sunt curios ce tema vor inventa Familistii traditionali ??? Fiindca in mod sigur s-a dezobisnuit dom' Gheorghiu de munca cinstita , ca tare dulci erau banutii verzi veniti de la pocaitii aia americani . Spre deosebire de clasa noastra politica care nu scapa un prilej de a da cu mucii-n fasole , de a ne face de cacao , boicotul asta veti vedea ce ecou va avea in Europa .

+2 (10 voturi)
daco getul
7.10.2018, 22:25:03

cum isi permite acceptu sa vb de familii?ei nu formeaza familii, pana acum...

0 (8 voturi)
ANDREI STAHANOV
7.10.2018, 22:32:23

Urmează accelerat exact ca în Occidentul “progresist” impunerea “drepturilor democratice şi ale omului” împotriva tuturor legităţilor universului în care trebuie să evoluăm şi a căror modificare nu depinde de votul cuiva : urgenta modificare a Codului Civil, apoi “căsătorii” de toate felurile, adopţii preferenţiale pt. cuplurile diversităţii, invadarea grădiniţelor şi a şcolilor, băieţei cu fustiţe mergând de mânuţă la paradele “emancipării”, preoţi obligaţi să cunune “diversitatea” împotriva propriei lor conştiinţe şi binenţeles, peste toate astea indispensabila reintroducerea a delictului de opinie atât de drag marxiştilor ! Cine sunt finanţatorii “Accept” ?

0 (10 voturi)
Jos Comunismul
7.10.2018, 22:33:47

Cat fanatism, cata habotnicie, cata ura de la "crestinii" romaniei! O tara ca asta isi merita locul in Uniunea Eurasiatica, pastorita de "sfantul", "ocrotitorul" crestinatatii, Vladimir Ilici Putin! Azi a fost ziua lui: Dumnezeu sa-l ierte si sa-i fie tarana usoara! Amin!

0 (10 voturi)
un motan intransigent
7.10.2018, 22:48:04

#Jos Comunismul , Tare mi-e ca vei avea dreptate ! Daca se va continua linia asta spre anormalitate si imoralitate , o vom carmi spre Uniunea Eurasiatica . Si acolo e viata ! Si acolo se poate trai in normele vechii noastre traditii stramosesti . Si chiar in siguranta ! Va trebui sa fii atent , s-o stergi la vreme .

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările