Asociaţia Dăruieşte Viaţă vrea să refacă de la zero Spitalul Marie Curie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, foto Arhivă
Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, foto Arhivă

Asociaţia Dăruieşte Viaţă - care ridică, exclusiv din donaţii şi sponsorizări, primul spital public de oncologie şi radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România - anunţă că lucrează la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a anunţat că iniţiativa #NoiFacemUnSpital se extinde, prin refacerea de la zero a spitalului Marie Curie. 

Împreună cu o echipă de consultanţi francezi, managementul şi echipa medicală a Spitalului Marie Curie, asociaţia lucrează la master planul pentru Marie Curie, care va asigura aceleaşi standarde vest-europene de tratament pentru toate secţiile şi specializările spitalului. Master planul include construcţia unei noi clădiri, similare celei deja construite de asociaţie şi dotarea acestora la standardele medicinei de secol XXI. 

"Vrem să facem din Spitalul Marie Curie un spital la standarde europene, pentru că nu poţi face medicină la standarde europene într-un spital din secolul trecut", au anunţat cele două fondatoare ale asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”.

Cea de-a doua clădire nouă va fi construită în curtea Spitalului Marie Curie şi va si conectată cu Spitalul deja ridicat pentru a asigura continuitatea proceselor şi protocoalelor medicale. Finalizarea proiectului înseamnă crearea unui spital capabil să ofere tratament multidisciplinar copilului, indiferent de afecţiune, la standardele occidentale, arată un comunicat de presă transmis de asociaţie.

”Scopul nostru este ca acest spital să devină un spital european, un spital în care echipa medicală să lucreze multidisciplinar şi eficient, un spital în care să se respecte normele şi procedurile medicale astfel încât să scadă rata de infecţii intraspitaliceşti şi să se reducă timpul de aşteptare al pacienţilor, un spital digitalizat, în care să eliminăm birocraţia şi să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important - pacientul şi confortul acestuia. Faptul că suntem atât de mulţi oameni care susţinem acest proiect este incredibil”, a declarat Carmen Uscatu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite