Societate

articolul anterior articolul urmator

Aspiratoarele puternice dispar de pe piaţă. Cu ce le înlocuieşte Uniunea Europeană

2
23 Aug 2014 10:33:43
Autor: Redacţia Adevărul
Aspiratoarele puternice vor fi înlocuite cu aparate ecologice
Aspiratoarele puternice vor fi înlocuite cu aparate ecologice

De la 1 septembrie, Uniunea Europeană va interzice vânzarea aspiratoarelor puternice, pe motiv ca ele consuma prea mult. Concret, pentru a proteja mediul, din magazine vor dispărea aparatele care au motoare mai puternice de 1600 W. Mai mult, până în 2017, noile generaţii de aspiratoare trebuie să fie la fel de eficiente şi cu un motor de 900 de waţi.

Comisia Europeană vrea să reducă, pe cât de mult posibil, consumul de energie. De aceea, impune producătorilor ca noua generaţie de aspiratoare să aibă aceeaşi capacitate de absorbţie la o putere mai mică.

Noua directiva îi va obliga pe producători să pună un rating energetic pe fiecare aparat.

Astfel, aspiratoarele vor fi clasificate de la A la G, în funcţie de zgomotul făcut şi de eficienţa energetică. Chiar dacă aparatele vor fi mai scumpe, comisarii europeni consideră că banii vor fi recuperaţi prin facturile mai mici la energia electrică.

Gospodinele vor avea cel mai mult de suferit pentru că vor munci de două ori mai mult pentru a face curăţenie în casă, spun specialiştii. Asta pentru că, un aspirator de 2400 waţi aspiră un apartament cu două camere în aproximativ 15-20 de minute, iar unul de 1200 waţi curăţă în de două ori mai mult timp.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

calu
24.08.2014, 17:56:41

Cel mai eficient ...aspirator este matura.Nu consuma curent electric,cu o ...bere la bordul "conducatorului" poa'sa curete toata mizeria din casa,si in scurt timp.

Sorin80
4.09.2014, 13:54:07

Totul în numele încălzirii globale care nu există și a fost o găselniță adecvată pentru a extorca bani la nivel global. Gluma se va îngroșa cu timpul pentru că profită de naivitatea tuturor. Vor spune că robotul de bucătărie consumă prea mult, că becul e musai să fie economic (altă vrăjeală). Nu se bagă pe corporațiile care într-adevăr poluează și distrug natura, dar încalecă omul obișnuit. Al Gore prevedea că până-n 2014 calota glaciară va dispărea, însă până anul ăsta a crescut cu 40%. Dacă teoria încălzirii globale era adevărată cum de-au reușit vikingii să întemeieze colonii în Groenlanda (pământul verde)? Sunt cicluri de încălzire și răcire, nimic altceva.

Modifică Setările