Aspiratoarele puternice dispar de pe piaţă. Cu ce le înlocuieşte Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 septembrie, Uniunea Europeană va interzice vânzarea aspiratoarelor puternice, pe motiv ca ele consuma prea mult. Concret, pentru a proteja mediul, din magazine vor dispărea aparatele care au motoare mai puternice de 1600 W. Mai mult, până în 2017, noile generaţii de aspiratoare trebuie să fie la fel de eficiente şi cu un motor de 900 de waţi.

Comisia Europeană vrea să reducă, pe cât de mult posibil, consumul de energie. De aceea, impune producătorilor ca noua generaţie de aspiratoare să aibă aceeaşi capacitate de absorbţie la o putere mai mică.

Noua directiva îi va obliga pe producători să pună un rating energetic pe fiecare aparat.

Astfel, aspiratoarele vor fi clasificate de la A la G, în funcţie de zgomotul făcut şi de eficienţa energetică. Chiar dacă aparatele vor fi mai scumpe, comisarii europeni consideră că banii vor fi recuperaţi prin facturile mai mici la energia electrică.

Gospodinele vor avea cel mai mult de suferit pentru că vor munci de două ori mai mult pentru a face curăţenie în casă, spun specialiştii. Asta pentru că, un aspirator de 2400 waţi aspiră un apartament cu două camere în aproximativ 15-20 de minute, iar unul de 1200 waţi curăţă în de două ori mai mult timp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite