Atenţionare de vânt puternic şi ninsori în mai multe regiuni din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o atenţionare de vânt puternic şi ninsori în mai multe regiuni din ţară. FOTO: Adevărul
ANM a emis o atenţionare de vânt puternic şi ninsori în mai multe regiuni din ţară. FOTO: Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vânt puternic, ninsoare şi răcire a vremii, valabilă începând de vineri, ora 22.00, până duminică, la ora 16.00.

"Începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local şi în centrul şi nord-vestul ţării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45...55 km/h, mai mari pe litoral şi în sudul Banatului, de până la 60...70 km/h. Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului şi local în Muntenia", transmite ANM, potrivit Mediafax.

Potrivit meteorologilor, din cursul nopţii de vineri (12 ianuarie) şi până în dimineaţa zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite