Societate

articolul anterior articolul urmator

Ateul gurmand şi masa fără bucătar

65
16 Apr 2014 17:40:56
Mihail Neamtu
Ronald Reagan. Un creştin al secolului XX.
Ronald Reagan. Un creştin al secolului XX.

65 Comentarii

master of disaster
16.04.2014, 19:15:15

"Ateismul ideologic te handicapează cognitiv şi te mutilează sufleteşte"..nimic mai adevarat...grozav material, felicitari!

-9 (25 voturi)
Bandoiu Alina
16.04.2014, 19:40:06

minunat, domnule Neamtu, asa este, crestinismul este o mare si minunata deschidere catre cunoastrea inconjuratoare si cunoasterea noastra, a fiecaruia dintre noi, in mod individual!

-7 (21 voturi)
Vanatorul/d.c.
16.04.2014, 19:22:14

Adevarat tot ce spuneti Mihail Neamtu si subscriu fara rezerve. Religia, crestinismul cu care ne mandrim, trebuie privit ca un "mix" spritual si cultural, pentru ca el nu este numai..dogma. E istorie, arheologie, literatura, arte plastice, muzica, arhitectura, filozofie si "cod social, moral si penal", toate la un loc. Ce ne facem insa, cand unele religii sau doar aripi sectante ale lor , imbratisand materialismul, tind spre fanatism militant, agasant sau chiar de-a dreptul violent, cultivand si promovand mai degraba superstitia, misticismul si idolatria..? Oare s-ar putea ajunce pana acolo, incat tocmai ateii sa ramana ultimii aparatori ai valorilor umane si culturale ale crestinismului..?

-10 (22 voturi)
master of disaster
16.04.2014, 20:44:19

domnule vanator, nu ma pot abtine sa nu va raspund.. sub nicio forma aspectul cultural al crestinismului nu este de esenta sa...esenta crestinismului, va place sau nu, este credinta..probabil asta numiti dvoastra "dogma"...Tutea spunea ca o batrana cu noroi pe picioare care sta in fata Maicii Domnului in biserica este om iar un laureat al premiului Nobel ateu e dihor..probabil ca acel om de stiinta va aprecia crestinismul si religia cel mult strict din punct de vedere cultural, rece...batrana habar n-are de asa ceva, in schimb ea are credinta si asta o face om... referitor la intrebarea "ce ne facem insa, cand unele religii sau doar aripi sectante ale lor , imbratisand materialismul, tind spre fanatism militant, agasant sau chiar de-a dreptul violent, etetc"..raspunsul ar fi: nu e nimic de facut iar ultima intrebare "Oare s-ar putea ajunce pana acolo, incat tocmai ateii sa ramana ultimii aparatori ai valorilor umane si culturale ale crestinismului..?", trebuie sa recunosc, e destul de buna, avand in vedere ca si eu mi-am pus-o in clasa a 3a ori a 4a..atunci am trecut printr-o faza existentiala ajungand la concluzia ca a fi desavarsit consta tocmai in asta: sa nu crezi dar sa respecti intocmai poruncile crestine, sa fii bun, generos, tolerant etc pt ca vrei nu pt ca ti s-a spus, nu pt ca ti-e frica de iad sau de divinitate...dar intre timp, bineinteles, am ajuns la alte concluzii....deci raspunsul la ultima dvoastra intrebare e NU...ateilor le lipseste convingerea, un al "n-lea" simt, o anume energie, intuitie si motivatie pe care doar credinta ti-o poate da

+6 (12 voturi)
unU
16.04.2014, 19:48:26

Comentariu considerat abuziv.