Societate

articolul anterior articolul urmator

Attila, despre vaccinarea personalului medical: Această măsură este în vigoare în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile

15
21 Oct 2021 23:59:05
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, joi seară, că impunerea certificatului verde pentru personalul medical şi administrativ din instituţiile din subordinea şi coordonarea Ministerului Sănătăţii trebuie să se facă prin lege.

 
 Cseke Atiila susţine că măsura ar trebui să se aplice nu doar personalului medical, ci şi celui administrativ din aceste instituţii. ”Avem puncte de vedere de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, într-o formă mai dură, în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile”, a declarat Cseke Attila.
 
”Certificatul verde nu se va putea implementa decât prin lege (...) certificatul verde pentru personalul medical”, a declarat joi seară, la Digi 24, Cseke Attila.  
 
Acesta a precizat că doreşte ca măsura să se aplice nu doar personalului medical, ci şi celui administrativ din unităţile aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii.  
 
”E un mesaj care trebuie dat în mod evident. Acolo sunt texte foarte clare de sancţiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unităţii care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim. În 30 de zile obligatoriu rămâne fără contract de muncă”, a mai declarat ministrul.  
 
Acesta afirmă că măsura nu a fost inventată de România.  
 
”Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura ţară care face...de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, într-o formă mai dură, în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile sau se gândesc la asta. (...) Nu suntem noi care am înnebunit şi vrem să introducem această măsură”, a mai declarat Cseke Attila.  
 
Mai mulţi membri ai Guvernului, în calitate de parlamentari, au depus un proiect de lege care vizează vaccinarea sau testarea periodică, pe banii lor, a angajaţilor din domeniul medical.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

1 yoko
22.10.2021, 00:04:41

miscarea antivaxx din RO este sinonima cu partidul AUR. este cineva care crede ca acest partid va face ceva bun in Romania in viitor? nu, normal ca nu....sint la nivelul ca bine ca nu uita sa respire. Natura ii va curata ca pe o balega lasata in soare care in timp se pulverizeaza si devine colb. de astia va e mila?

R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
22.10.2021, 00:57:07

In Canada peste 5 zile nici unul din personalul medical nu va mai putea profesa nevaccinat.... good riddance !

+8 (8 voturi)
asclepios
22.10.2021, 00:10:30

Attila este PRENUMELE d-lui ministru Cseke! Este ca și cum ați spune: ”Nelu, despre vaccinarea personalului medical...” etc. cu referire la Nelu Tătaru! Sau: Klaus l-a desemnat pe Nicolae să formeze guvernul

Utilizator Adevărul
22.10.2021, 01:02:40

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.10.2021, 01:03:28

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările