Aurora Liiceanu: Media, vinovată de promovarea femeii ca obiect sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul Aurora Liiceanu spune că există un model cultural care s-a transmis în relaţia bărbat - femeie, iar bărbaţii au o atitudine misogină fără să conştientizeze acest lucru.

După 1990, România a intrat în "tumultul sexualizării generalizate, a luat-o razna" din punctul ăsta de vedere, însă nu a câştigat nimic pozitiv în modul de relaţionare dintre cele două sexe.
„O mare responsabilitate a avut-o şi media, care promovează femeia ca obiect sexual”, explică Aurora Liiceanu.
De aceea, nu doar comportamentul bărbaţilor suferă, dar şi femeile au fost influenţate în sens negativ. Pe plan profesional, explică psihologul, apare conflictul între a te promova pe baza competenţelor, a creierului, sau pe calea sexului. „Intervine această divergenţă şi se demonstrează că pe calea a doua şi cu bani uneori se ajunge mult mai repede şi mai sus”, social, spune Aurora Liiceanu.
Orban şi paturile liderilor politici
În urmă cu câţiva ani, Ludovic Orban, lider PNL, a intrat în atenţia celor de Consiliul de Combatere a Discriminării (CNCD), după ce a făcut o declaraţie şocantă. La o întâlnire cu organizaţia femeilor liberale din Alba Iulia, el le-a asigurat pe colegele sale că pot ajunge în funcţii publice şi fără a trece prin patul şefilor, şi le-a dat ca exemplu de „aşa nu” pe câteva membre de vârf ale PDL.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite