Societate

articolul anterior articolul urmator

Avansul pandemiei este de nestăvilit. Medic: Scenariul Lombardia se va repeta în România

43
29 Sep 2021 06:03:13
Autor: Valentin Bolocan
Secţiile ATI sunt pline de pacienţi COVID-19 FOTO EPA-EFE
Secţiile ATI sunt pline de pacienţi COVID-19 FOTO EPA-EFE

Analizând cifrele pandemiei, cercetătorul Octavian Jurma prognozează o adevărată apocalipsă nemaintâlnită în valurile anterioare de infectări masive cu noul coronavirus.

Medicul critică şi unele măsuri care au fost ignorate de autorităţi, măsuri care ar fi fost obligatoriu de luat pentru stăvilirea pandemiei. „Am intrat în săptămâna adevărului. Vom avea un nou record absolut al pandemiei. La final, recordul săptămânal de cazuri de 58.364 din vârful valului 2 (noiembrie 2020) va fi spulberat cu o valoare săptămânală de peste 70.000 de cazuri noi”, atrage acesta atenţia.
 

Un pacient din 20 nu are şanse 

Octavian Jurma mai arată că tot mai mulţi pacienţi sunt imposibil de tratat. „Numărul de cazuri însă nu este cea mai mare problema în Valul 4, cât numărul de internări în spitale şi ATI. Din păcate în România, încă din Valul 3, majoritatea pacienţilor internaţi în spitale sunt dependenţi de oxigen, iar cei internaţi la ATI sunt dependenţi de oxigen cu presiune mare. În cazul acestor pacienţi, diferenţa dintre viaţă şi moarte se măsoară în ore şi uneori în minute. De aceea, o plafonare a numărului de internări la ATI, sau chiar o creştere mai lentă, poate duce la o creştere mai rapidă a numărului de decese în rândul pacienţilor COVID-19. Acest transfer de paturi dinspre zona non-COVID, care ar putea deservi pacienţi vaccinaţi, către zona COVID populată în proporţie de peste 80% de persoane nevaccinate va naşte alte conflicte de natură moarală şi etică între libertatea de a face ce vrei şi responsabilitatea pentru ceea ce faci.(...) Repet până ne intră bine în cap: NU vrei să te infectezi cu Delta în această perioadă nici dacă eşti tânăr şi te crezi invulnerabil. Dacă decesele celor între 20 şi 29 de ani erau săptămânale în valurile precedente, acum ele sunt aproape zilnice. La o mortalitate aparentă (CFR) de 3%, dintre cei 45.000 de mii de români diagnosticaţi cu COVID-19 săptămâna trecută, 1.200 sunt deja morţi, deşi mulţi dintre ei s-au lăsat convinşi că e doar o gripă şi îşi fac planuri pentru Crăciun. În această perioadă, de fapt, 5%, sau 1 din 20 diagnosticat în ultimele 2 săptămâni, vor muri”, spune cercetătorul într-o postare pe Facebook. 
 

Urmează Lombardia în variantă mioritică 

Octavian Jurma susţine că România a pierdut „meciul” cu acest val al pandemiei pe fondul reacţiei întârziate a autorităţilor, dar şi din cauza avansului luat de negaţionişti. „Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranţa din valul 1 din România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 din Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaţionişti, ci şi o majoritate intoxicată de propaganda negaţionistă”, a conchis cercetătorul. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Nicolai Barbulescu
29.09.2021, 06:16:52

Da Dnu Jurma cred ca aveti dreptate si suntem ca in Italia in valul 1 al pandemiei dar cum se spune in Popor FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE,si aceasta este o solutie decat sa te vaccinezi MORI cu drepturile Omului si dreptul de a nu fi discriminat,pana acum se putea alege vaccinul sau refuzul acum intervine selectia naturala,degeaba cautam VINOVATI fiecare raspunde pentru faptele sale.

-5 (9 voturi)
mamaika
29.09.2021, 06:47:30

Daca tu vrei sa mori, cu dreptul de a nu fi discriminat, aș să-ți ajute Dumnezeu. Păstrează-ti însa sfaturile pentru tine.

-11 (19 voturi)
No Mercy
29.09.2021, 08:42:30

Citeam cu cateva minute inainte un anunt al Comitetului National pentru Vaccinare, anunț care ne informeaza ca ”România a ajuns pe locul 6 în lume şi pe 2 în Europa ca număr de decese raportate în ultimele 24 de ore”, si ca ”Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%.” Conform anuntului respectiv, mai aflam ca ” în România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană(!!!) şi de 6.34 de ori mai multe decese decât media în lume”...!!( https://adevarul.ro/news/societate/avansul-pandemiei-nestavilit-medic-scenariul-lombardia-repeta-romania-1_615334245163ec4271bc86d0/index.html ) Ei bine, daca ii intrebati cei mai impostori, mai mincinosi, mai ..cozi de topor si mai penali politicieni romani, recte escrocul imobiliar anchetat in 17 dosare penale Klaus Iohannis si puscariasul cu cazier si tepar al bancilor americane si romane fugarit de detectivi si recuperatori Fl. Cîțu, va vor spune cu un tupeu de politruci bolsevici ca lupta lor cu pandemia, lupta condusa de ei doi si camarila lor de impostori habarnisti si penali, a fost un succes deplin ..!

-18 (18 voturi)
L. L.
29.09.2021, 07:06:37

De fapt o combinatie de factori: religiozitate mare, multa nestiinta de carte, neincredere in institutiile statului roman, in mesajele oamenilor politici si a expertilor in sanatate si de ce nu, putin fatalism mioritic.

+4 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
29.09.2021, 07:31:33

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările