Societate

articolul anterior articolul urmator

Avertisment ECDC: Varianta delta va reprezenta 90% din cazurile din UE până la finalul lui august

1
23 Jun 2021 20:03:26
Autor: Daniela Serb
Varianta delta a noului coronavirus prinde teren
Varianta delta a noului coronavirus prinde teren

Tulpina delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite ECDC - Agenţia Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

„Pe baza estimărilor în ce priveşte capacitatea de transmiterea a variantei delta şi folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 urmează să fie generate de această mutaţie în UE şi Spaţiul Economic European până la începutul lui august. Până la sfârşitul lunii, modelele arată o prevalenţă de 90%”, a transmis ECDC - Centrul European pentru controlul şi prevenţia bolilor, citat de Digi24.
 
Această tulpină a fost declarată îngrijorătoare de OMS şi este prezentă deja în peste 60 de ţări.  Se estimează că este cu între 40% şi 60% mai transmisibilă decât varianta alfa, detectată iniţial în sud-estul Angliei, cunoscută anterior drept varianta britanică.
 
Dovezile ştiinţifice arată că persoanele care au fost vaccinate doar cu o doză sunt mai puţin protejate împotriva ei decât împotriva oricărei alte variante. Vaccinarea cu schema completă, cu două doze, însă, oferă protecţie completă. 
 
În Regatul Unit, varianta delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de COVID-19 şi a dus la o creştere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate. Guvernul britanic a amânat din acest motiv eliminarea restricţiilor. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dumitru bogdan
23.06.2021, 20:21:02

Dacă sunt doar 500 în toată Europa, de cazuri nu este o problema procentul cât va fi delta sau alfa. Numărul îmbolnăvirilor contează.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările