Societate

articolul anterior articolul urmator

Avertisment: încă 5 tipuri de măşti de protecţie de pe piaţă sunt neconforme

2
4 Dec 2020 13:08:32
Autor: Cristina Morozan
Foto: EPA
Foto: EPA

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că încă 5 notificări ale României, în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

”Până în acest moment, nu mai puţin de 17 alerte ale României, în domeniul măştilor, avertizează deja ţările membre, în legătura cu posibila lor prezenţă la vânzare în UE. Acest lucru demonstrează încă o dată că uriaşa muncă depusă de comisarii Direcţiei de Control şi Supraveghere Piaţă a ANPC de a acoperi întreaga piaţă din ţara noastră, în acest domeniu, pe lângă celelalte sectoare ale economiei care interacţionează direct cu consumatorul şi de care ne ocupăm, în condiţii dure de pandemie, a dat roade importante, care au făcut esenţială contribuţia  României la lupta susţinută depusă de UE în a proteja consumatorul european cu privire la produsele periculoase care pot intra pe piaţă, ” a declarat Eduardt Cozminschi, Preşedintele ANPC.

ANPC supraveghează permanent piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârşit şi îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

 
    
 
Citeşte şi:
 
Avertisment: încă 8 tipuri de măşti de protecţie sanitară neconforme. În total sunt 131 de măşti de protecţie neconforme
 
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a găsit noi loturi de măşti de protecţie neconforme

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

bios
4.12.2020, 13:30:08

De fiecare data, trebuie sa ne spuna altii ce produse sunt neconforme. Altfel, noi importam si comercializam orice gunoi. In Romania nimeni nu verifica nimic, toata lumea isi ia "tainul" si inchide ochii, la orice exista o "rezolvare"...cu alte cuvinte, o mare "familie" fericita.

+1 (1 vot)
Iobag Nerfos
4.12.2020, 14:44:53

Problema e ca au intrat pe piata si alti importatori si le-au stricat afacerile celor cu dedicatie

-6 (8 voturi)
Modifică Setările