Societate

articolul anterior articolul urmator

Avertismentul unui medic: Este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome. În loc să se izoleze şi să încerce să prevină, face exact invers

3
21 Nov 2020 15:34:11
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul medical al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Simin Florescu, atrage atenţia asupra faptului că există tendinţa unor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 de a ignora semnele de boală şi "a nega propriile simptome”, susţinând că aceşti bolnavi îşi continuă activitatea în comunitate, uneori fără a purta masca de protecţie, fapt care reprezintă un factor de transmitere a bolii.

"Este atât de evident cât de gravă poate să fie această boală încât e bine să nu mai neglijeze ideea de boală, să nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Să se adreseze medicilor de familie măcar în situaţia în care au bănuiala că s-au infectat şi să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe. Pentru că aceasta este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu», sau «nu vreau să cred că am», şi, din păcate, în loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe face exact invers şi continuă activitatea în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, chiar şi fără mască, ceea ce înseamnă negarea bolii. Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe”, a declarat medicul Simin Florescu, într-o emisiune difuzată sâmbătă după-amiază de Digi 24.

Ea a spus că în spitale în ultimele săptămâni a fost atins "apogeul” în ceea ce priveşte numărul de bolnavi.
 
"În ultimele săptămâni am atins apogeul. Practic, suntem într-o agitaţie permanentă pentru a găsi locuri pentru pacienţii care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienţii care vin la camerele de gardă cu stare generală gravă, singuri sau aduşi de ambulanţe, astfel încât în afară de faptul că toate paturile sunt ocupate, inclusiv secţia exterioară de la Pipera, avem inclusiv canapele de consultaţii din camerele de gardă pline de pacienţi pe care îi ţinem în aşteptare cu oxigenul din camera de consultaţii până când le găsim un loc în spital”, a precizat medicul. 
 
În ceea ce priveşte cazurile de infectare în rândul personalului medical, Simin Florescu a explicat că astfel de cazuri s-au produs la nivelul Spitalului "Victor Babeş", mai ales în primele două luni ale epidemiei, martie-aprilie, când după ce terminau de tratat pacienţii, cadrele medicale "socializau, fără a realiza că virusul se poate transmite foarte uşor şi în afara spitalului".
 
Aceasta a precizat că nu a fost vorba despre cazuri grave de infectare în rândul personalului de la acest spital.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alfa Omega
21.11.2020, 16:17:35

Culmea este ca voi "inteligentii" Romaniei i-ati facut sa procedeze asa ! Mai ieri am auzit una " in spital te duci sa mori cu zile , ai mai multe sanse sa te tratezi acasa cu vitamine si leacuri babesti !" De noaptea mintii dar daca tot nu mai sunt locuri la ATI ce rost are sa faci cunostinta cu vreo doi norovirusi spitalicesti plus eficientul covid-19 3 in 1 ???

+1 (1 vot)
miron miron
21.11.2020, 16:17:37

Ca atrage atenitia domnul doctor Simin Florescu e foarte bine si are mare dreptate. Dar degeaba, daca vine alt medic ca doamna doctor Monica Pop si spune sa nu ne vaccinam ca facem leocemie, totul pentru un neavizat se duce in derizoriu. Asa ca aceste apeluri in randul cadrelor medicale trebuie sa fie unitare si ferme, ca sa convinga si ultimul sceptic cu privire la aceasta boala, atat de periculoasa.

+1 (1 vot)
UnulDinVancouverCanada
21.11.2020, 20:32:08

Einstein a avut dreptate ... “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”

+3 (3 voturi)
Modifică Setările