Societate

articolul anterior articolul urmator

Avertismentul unui medic: Pacienţii vindecaţi de COVID-19 pot face din nou boala, într-o formă mai gravă

23
26 Oct 2021 14:53:53
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Medicul Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, susţine că persoanele care au fost infectate cu COVID-19 ar putea să se reinfecteze şi să facă o formă „chiar mai severă” decât prima, dacă nu se imunizează.

„Simpla trecere prin boală fără dublarea de vaccin nu oferă o garanţie în acest sens. Pacienţi care au trecut prin boală pot face un al doilea episod în lipsa unui vaccin poate chiar mai sever, nu putem să garantăm niciodată că va fi o formă mai puţin severă chiar şi acesta al doilea episod care apare la un pacient este o evidenţă a faptului că răspunsul lui imun nu este unul adecvat.

Aceasta este realitatea. Aşa că totdeauna trebuie dublat de vaccin. Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor, nu avem niciun fel de garanţii pentru acest lucru. De aceea se şi recomandă vaccinarea în mod general al tuturor pacienţilor, indiferent de trecerea prin boală”, a spus medicul.

Acesta susţine că utilizarea anticorpilor monoclonali poate să reprezinte o parte din soluţie pentru pandemie, dar aceasta „nu poate să fie singura soluţie”.
 
„Problema este că nu sunt disponibile în cantităţile dorite pe plan internaţional. Acolo este problema, la nivel de producţie mai degrabă. (...) Există o parte a pacienţilor care ori nu răspund deloc la vaccinul administrat, dar este un număr foarte mic de pacienţi ori pacienţi la care imunitatea post-vaccinală se epuizează mai rapid decât ne-am aştepta. La aceşti pacienţi într-adevăr administrarea de anticorpi poate să reprezinte o soluţie. (...) Deşi este o utilizare raţională şi eficientă dar nu poate fi extinsă pe scară largă, nu poate să înlocuiască vaccinarea”, a susţinut Florescu în cadrul unei dezbateri despre anticorpii monoclonali ca soluţie în criza COVID-19, potrivit Agerpres.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

defu gabi
26.10.2021, 15:22:47

De ce continua minciuna "imunizarii"?! Unde au studiat medicii astia medicina, cu "doftoroaiele" comunale din secolele 18-19 ?! Probabil nu stapanesc nici notiuni simple de limba romana... Atat nevaccinatii cat si vaccinatii (cu actualele seruri in testare) se pot infecta, imbolnavi si prin urmare transmite boala, fapt dovedit cu prisosinta si care infirma complet teoria "imunizarii"... IMÚN, -Ă, imuni, -e, adj. Care prezintă imunitate; care nu poate contracta o anumită boală infecțioasă. – Din fr. immun, lat. immunis. sursa: DEX '09 (2009)

-9 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
26.10.2021, 15:39:30

Comentariu considerat abuziv.

Hastur
26.10.2021, 15:41:36

Asa domnule Defu, demonstreaza-le idiotilor de doctori ca nu trebuie nici o scoala ca sa devii specialist microbiolog si sa le dai lectii.Doar bani aruncati degeaba. Dumneata ai auzit de "cresterea imunitatii"? Imunitate (dex) - Rezistență a organismului față de acțiunea agenților patogeni sau a produșilor toxici ai acestora. Cuvantul cheie este "rezistenta". Cu placere.

+9 (15 voturi)
dutu bogdan
26.10.2021, 15:40:30

Cum sa mai crezi ce spun specialistii dupa afirmatiile astea? , prosteala pe fata

-7 (13 voturi)
Maica Smara educatoarea natiunii
26.10.2021, 15:44:39

O persoana care a facut covid "ar putea" face din nou covid in forma mai grea daca nu se vaccineaza? Ar putea, adica dom doftor de fapt habar n-are dar isi da cu parerea ar putea face o forma grava. Un bolnav care a trecut prin Covid are anticorpi naturali are dureaza mult mai mult decat s-a zis pana acum. Ca te lamuresti, pune mana si citeste: https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247(21)00219-6/fulltext#seccestitle150 Eu am avut deja boala si nu intentionez sa ma vaccinez contra unei boli deja avute. Reinfectarile cu sars-covid sunt asa de rare ca nu exista statistici fiabile.

-4 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările