Societate

articolul anterior articolul urmator

AVERTIZARE Ciclonul Olaf va aduce precipitaţii şi aer polar în toată ţara

4
15 Nov 2017 13:09:46
Autor: Claudia Spridon
Ciclonul Olaf FOTO NASA
Ciclonul Olaf FOTO NASA

Sfârşitul săptămânii va fi marcat de precipitaţii şi de o masă de aer rece în toate regiunile ţării, urmare a faptului că ciclonul Olaf, care vine din zona Italiei, va trece pe la periferia României. Şi începutul săptămânii viitoare va fi marcat de temperaturi scăzute.

 
„Deplasarea ciclonului Olaf este spre zona ţării noastre, spre zona balcanică, dar pe noi ne afectează doar cu o periferie a lui şi ne va afecta cu precipitaţii spre sfârşitul săptămânii şi începutul săptămânii viitoare. Vom avea o pătrundere de masă polară, o pătrundere de aer mai rece astfel încât temperaturile vor fi în scădere în toate regiunile ţării”, a explicat meteorologul de serviciu. 
 
„Ciclonul Olaf va aduce un val de aer polar pentru că el vine din zona Italiei, unde se află în momentul acesta. El, de fapt, a înglobat o masă de aer cald, nu polar. Aerul polar vine dinspre regiunile nordice”, a completat specialistul. 
 
Iarna îşi intră în drepturi în ianuarie
 
Deşi România va fi ferită de temperaturile foarte scăzute în perioada următoare, vor mai fi situaţii în care aerul rece va pătrunde la noi în ţară. Iarna îşi va intra pe deplin în drepturi abia în ianuarie, a adăugat meteorologul.
 
„După estimări, în decembrie s-ar putea să fie câteva perioade în care va fi rece, respectiv mai pot apărea ninsori şi în zonele joase, nu doar la munte. Dar adevăratele ninsori vor fi în lunile ianuarie şi februarie, când vom avea intercalate şi perioade calde”, a precizat meteorologul.

Te-ar putea interesa şi:

Val de ger polar în Europa. Cum se va schimba vremea în zilele următoare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

miron miron
15.11.2017, 14:08:55

Sa nu facem confuzie. De fapt ciclonul Olaf, nu aduce aer polar, el doar favorizeaza patrundrea aerului polar din nordul Europei, de la poli. Ciclonul Olaf are presine scazuta, venind din zona Italei, va veni cu temperaturi ceva mai ridicate decat ale noaste si asa va incalzi in prima faza, dar va favoriza patrunderea aerlui rece din la nord. Acest fenomen se poroduce deoarece din punct de vedere fizic presiunea intodeauna isi va cauta echilibru, de a se egaliza. Aerul rece va tinde sa patrunda rapid sub masa de aer cald impingand-o in sus. daca are umezeala si aerosoli, se formeaza norii. Asa ne vom trezi rapid cu un aer polar, la răndu-i se va diminua in timp, deoarece zonele noastre fiind mai calde, in timp ii va schimba temperatura.

+3 (3 voturi)
Dan P. Ulea
15.11.2017, 14:30:05

In Teleorman e deja stare de calamitate din cauza lui

+3 (3 voturi)
Banan Crudu
15.11.2017, 19:05:02

"Ciclonul" OLAF a pătruns deja în România iar unora li s-a făcut deja frig,începînd de luni 13 noiembrie, dimineața. Acuma o freacă pe la unii de îşi zic jurişti, poate,poate se mai încălzesc puțin.

+2 (2 voturi)
Eu spun ca ...
16.11.2017, 17:06:09

Cred ca celalalt "ciclon" OLAF este binevenit , astept sa li se faca frig la cat mai multi candidati la "racoare" ...

+1 (1 vot)
Modifică Setările