AVERTIZARE Ciclonul Olaf va aduce precipitaţii şi aer polar în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul săptămânii va fi marcat de precipitaţii şi de o masă de aer rece în toate regiunile ţării, urmare a faptului că ciclonul Olaf, care vine din zona Italiei, va trece pe la periferia României. Şi începutul săptămânii viitoare va fi marcat de temperaturi scăzute.

„Deplasarea ciclonului Olaf este spre zona ţării noastre, spre zona balcanică, dar pe noi ne afectează doar cu o periferie a lui şi ne va afecta cu precipitaţii spre sfârşitul săptămânii şi începutul săptămânii viitoare. Vom avea o pătrundere de masă polară, o pătrundere de aer mai rece astfel încât temperaturile vor fi în scădere în toate regiunile ţării”, a explicat meteorologul de serviciu. 

„Ciclonul Olaf va aduce un val de aer polar pentru că el vine din zona Italiei, unde se află în momentul acesta. El, de fapt, a înglobat o masă de aer cald, nu polar. Aerul polar vine dinspre regiunile nordice”, a completat specialistul. 

Iarna îşi intră în drepturi în ianuarie

Deşi România va fi ferită de temperaturile foarte scăzute în perioada următoare, vor mai fi situaţii în care aerul rece va pătrunde la noi în ţară. Iarna îşi va intra pe deplin în drepturi abia în ianuarie, a adăugat meteorologul.

„După estimări, în decembrie s-ar putea să fie câteva perioade în care va fi rece, respectiv mai pot apărea ninsori şi în zonele joase, nu doar la munte. Dar adevăratele ninsori vor fi în lunile ianuarie şi februarie, când vom avea intercalate şi perioade calde”, a precizat meteorologul.

Te-ar putea interesa şi:

Val de ger polar în Europa. Cum se va schimba vremea în zilele următoare

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite