METEO 12 judeţe sub Cod galben de ninsori şi vânt. A intrat în vigoare o informare de vreme rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au emis o informare de ninsori, vânt şi polei valabilă până miercuri dimineaţă
Specialiştii au emis o informare de ninsori, vânt şi polei valabilă până miercuri dimineaţă

12 judeţe din ţară se află, marţi, sub Cod galben de ninsoare, polei şi vânt. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o informare de vreme rea, valabilă până miercuri dimineaţă pentru Moldova şi zona montană a ţării.

UPDATE Până la ora 22.30, jumătatea de nord-est a judeţului Buzău (inclusiv în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat) şi zone din judeţul Brăila, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente, respectiv porţiuni din E85, se află sub Cod galben de ninsori. 

Potrivit specialiştilor, din cauza ninsorii se va depune un nou strat de zăpadă, în jur de opt centimetri, asociată cu intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de până la 45 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. Izolat vor fi condiţii de polei.

Până la ora 2.00, spaţii relativ extinse din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, inclusiv drumurile naţionale şi europene, se află sub Cod galben de polei, asociat cu burniţă, lapoviţă şi ninsoare, în general slabe. Meteorologii au anunţat că aceste fenomene vor fi asociate cu intensificări ale vântului de până la 40 de kilometri pe oră.

Tot până la ora 2.00, jumătatea de sud a judeţelor Bacău şi Vaslui şi judeţele Vrancea şi Galaţi inclusiv drumurile naţionale şi europene, se află sub Cod galben de ninsori. Din cauza condiţiilor meteo, se va depune un strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri şi se vor semnala intensificări temporare ale vântului de 40-50 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. Pe arii restrânse se va semnala polei.

UPDATE Zone din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Vrancea, inclusiv drumurile naţionale şi europene, se află, până la ora 20.00, sub Cod galben de polei.

Potrivit specialiştilor, în intervalul 21 ianuarie, ora 15.00 - 22 ianuarie, ora 10.00,  în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, iar vântul va sufla în general moderat, trecător rafalele putând atinge 40-45 de kiloemtri pe oră.

În jumătatea sudică a regiunii vor fi şi precipitaţii mixte cu depunere de polei.

Ninsori locale vor fi şi în zona montană înaltă, unde vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depăşi 70 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Stratul de zăpadă nou depus va fi în general sub 10 centimetri.

Mai multe judeţe din ţară au fost, marţi dimineaţă, sub avertizări de Cod galben de ceaţă şi de polei.

Judeţele Harghita, Alba şi Covasna, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc şi drumurile naţionale şi europene aferente, se află sub avertizare de Cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 11.00. 

Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Specialiştii au mai precizat că zone din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Vrancea, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente, se află până la ora 14.00 sub Cod galben de polei. 

Meteorologii au emis o estimare a vremii pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie. 

Vreme în proces de răcire

În următoarele zile, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius şi vor fi precipitaţii mixte în aproape toată ţara. 

De săptămâna viitoare s-ar putea încălzi din nou. La finalul acestei săptămâni sunt aşteptate atât ninsori, cât şi ger, urmând să avem primul weekend cu zăpadă la munte.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza pentru două săptămâni: temperaturile scad chiar şi cu 10 grade şi sunt aşteptate ninsorile

Meteorologii au emis o estimare a vremii pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie. În următoarele zile, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius şi vor fi precipitaţii mixte în aproape toată ţara. De săptămâna viitoare s-ar putea încălzi din nou.

Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite