Avertizare de polei pentru drumurile din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui şi autostrăzile A1 şi A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă sâmbătă seară că pe drumurile din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui şi pe autostrăzile A1 şi A2 este posibilă formarea poleiului.

Conform Infotrafic, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei pe mai multe artere din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui. 

De asemena şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă din cauza  temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud există riscul apariţiei poleiului. 

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul din faţă şi să concudă prudent.

"Reamintim, deasemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă", precizează reprezentanţii Infotrafic?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite