Avertizarea de Cod galben de caniculă a fost prelungită până vineri. 11 judeţe se află şi miercuri sub Cod portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a prelungit avertizarea de Cod galben de caniculă FOTO David Muntean
ANM a prelungit avertizarea de Cod galben de caniculă FOTO David Muntean

Codul galben de caniculă a fost prelungit, până vineri, fiind valabil pentru 21 de judeţe din sudul, estul şi sud-vestul ţării. Temperaturile maxime vor urca până la 35...37 de grade Celsius. De altfel, specialiştii spun că din 1961 încoace nu a mai fost atât de cald în România în luna septembrie.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) joi şi vineri vremea se va menţine caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum şi în sudul şi centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

În restul teritoriului, doar izolat, vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi se va atinge pragul de disconfort termic.

image

Miercuri, 11 judeţe se află sub Cod portocaliu de caniculă, în timp ce restul ţării se află sub avertizare de Cod galben de caniculă.

Concret, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, care se află sub Cod portocaliu de caniculp, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37...38 de grade.

În restul regiunilor, vremea va fi în continuare caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiş.

image

Meteorologii spun că ziua de 1 septembrie a fost cea mai caldă din ultimii 54 de ani. Mai exact în 1961 s-au întregistrat temperaturi sub 35 de grade în prima zi de toamnă, iar anul acesta au fost şi 37 de grade la umbră în unele zone. 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo: temperaturi ridicate în primele două săptămâni din septembrie

Primele două săptămâni din septembrie vor fi călduroase, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă din an, care vor depăşi 35 de grade Celsius dar care vor coborî. În a doua săptămână, temperaturile vor coborî treptat şi vor atinge valori normale pentru începutul de toamnă.

Prognoza meteo pe următoarele trei luni: Toamnă caldă cu deficit de precipitaţii în sudul ţării

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele trei luni potrivit căreia vom avea parte de o toamnă caldă fără foarte multe precipitaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite