Avocaţi-interlopi săltaţi de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei avocaţi bucureşteni, deveniţi faimoşi după ce au apărat diverse clanuri de interlopi, au fost săltaţi ieri-dimineaţă de mascaţi pentru escrocherii imobiliare. Aproape 50 de percheziţii au fost efectuate în acest caz, iar toate descinderile au fost supravegheate din elicopter.

Conform unor surse apropiate anchetei, din gruparea infracţională care acţiona cu precădere în Sectorul 1 al Capitalei mai fac parte directorul unei filiale BCR din Bucureştii Noi şi un arhivar-şef la Serviciul de Carte Funciară al Sectorului 1. Reţeaua a câştigat aproape un milion de euro de pe urma „afacerilor" imobiliare. Şapte fapte au fost probate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti (DIICOT), dar sunt informaţii conform cărora numărul escrocheriilor este de ordinul zecilor.

Victimele, audiate

Unul dintre avocaţii reţinuţi se numeşte Sever Teodorescu. Acesta a pledat în trecut pentru membrii clanurilor Cămătaru şi Geamănu în diferite cazuri. Un alt avocat reţinut în acest caz este Alecu Sichitiu, cel care l-a apărat pe Cătălin Marian Mavriche, ucigaşul cunoscutului interlop craiovean Mihai Pârvu, zis Caiac.

Tot ieri au fost audiate şi o parte dintre persoanele care au cumpărat terenuri sau imobile „măsluite". „Mie mi‑au vândut un apartament într-o zonă bună din Capitală contra sumei de 110.000 de euro în anul 2008. Când am fost chemat la audieri nici nu ştiam pentru ce sunt luat. Tranzacţia am făcut-o prin intermediul unei fete. Nu mi-a trecut prin cap că sunt tras pe sfoară", a spus Daniel Gâdescu, unul dintre clienţii proprie­tarilor fictivi.

Ţepe cu ajutor de la Cadastru

Procurorii au lucrat timp de şase luni la anchetă în urma plângerilor primite de la păgubiţi. „Suspecţii primeau informaţii de la Cadastru despre terenuri părăsite de proprietari sau care nu aveau posibilitatea reabilitării unor imobile, în majoritate din sectorul 1 al Capitalei.
În baza acestor informaţii, avocaţii cercetaţi în acest caz şi ceilalţi suspecţi făceau documente de proprietate şi acte false de identitate şi vindeau bunurile către persoane de bună-credinţă", a declarat procurorul-şef al DIICOT, Codruţ Olaru. O altă metodă de lucru era punerea ca garanţie a imobilelor şi terenurilor respective pentru obţinerea de credite bancare.

Potrivit DIICOT, grupul era format din 25 de persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals. În urma percheziţiilor de ieri au fost aduse 45 de persoane la sediul
DIICOT Bucureşti pentru audieri. Procurorii urmează să stabilească implicarea fiecărei persoane în escrocheria imobiliară.

"Mi-au vândut un apartament contra sumei de 110.000 de euro în anul 2008. Nu mi-a trecut prin cap că sunt tras pe sfoară."
Daniel Gâdescu victimă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite