Societate

articolul anterior articolul urmator

Avocatul Poporului: Ştiţi de ce nu cresc testările pe care le face statul? Pentru că nu s-a schimbat deloc algoritmul

19
20 Oct 2020 23:15:16
Autor: News.ro
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă faptul că, la peste jumătate de an de la debutul pandemiei de COVID-19, autorităţile din România continuă să folosească acelaşi algoritm de testare pentru depistarea celor infectaţi cu noul coronavirus.

"Ştiţi de ce nu cresc testările pe care le face statul? Pentru că nu s-a schimbat deloc algoritmul. Nu se testează aleatoriu, se testează în spitale, sunt focare în azilele de persoane în vârstă, au început, din păcate, tot mai multe cazuri în închisori, au fost de asemenea spitalele de psihiatrie. Ei acolo testează”, a declarat Renate Weber, marţi seară, la Antena 3. 
 
Ea a precizat că preţurile pentru testele necesare depistării COVID-19 pentru cei care nu se înscriu în algoritmul folosit de autorităţi sunt duble faţă de cele din alte ţări europene. 
 
Avocatul Poporului a ridicat totodată problema privind lipsa raportării de către autorităţi a deceselor asociate infecţiilor intraspitaliceşti. 
 
"Cred că felul în care raportăm am impresia că, cumva, ne face şi nouă rău”, a afirmat Renate Weber, în acest context.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Alexandru Preda
21.10.2020, 04:21:56

Și pe vine și vrea, madame, sa testeze?Normal ca ii testează pe cei cu simptome și contactele lor, mai ales dacă aceștia sunt persoane cu grad de risc. Sa se dea o avere pe teste pe care sa le facă celor sănătoși? Nu e destul ca o mulțime de ipohondri și de turiști se tot testează benevol sau de nevoie de luni de zile? Pe banii lor, fireste.

+5 (9 voturi)
Coronavirus Noul
21.10.2020, 07:34:41

A iesit din nou specialista in orice. D-na Avocata Poporului, de problemele astea ale poporului, cand va interesati? Adica: -300 de parlamentari -eliminarea pensiilor speciale (altele decat dupa contributivitate) -inchiderea fabricilor de diplome -anularea tuturor diplomelor obtinute de la universitati neacreditate sau prin frauda si returnarea beneficiilor obtinute de la stat in baza diplomelor; -majorarea pedepselor pentru crima si viol - vedem zilnic stiri cu violatori eliberati dupa 1-2 ani, etc, etc.

+7 (11 voturi)
Ţepeş.
21.10.2020, 08:02:01

Coronavirus Noul "300 de parlamentari" a fost un referendum făcut de Băsescu ca să prostească proștii. Nu e treaba avocatului poporului ci a Parlamentului care poate decide să facă un referendum real pe această temă. Nu va face. "Eliminarea pensiilor speciale". E tot treaba Parlamentului care să legifereze problema. Nu va face. "Anularea tuturor diplomelor obtinute de la universitati neacreditate sau prin frauda si returnarea beneficiilor obtinute de la stat in baza diplomelor" E treaba DNA să se ocupe de escroci. Nu va face pentru că e mulți "de-ai noștri" cu diplome false. "Majorarea pedepselor pentru crima si viol - vedem zilnic stiri cu violatori eliberati dupa 1-2 ani, etc, etc." Ține de Legislativ, adică de Parlament. Nu va face. Acuma totuși, ce ai vrea să facă Avocatul Poporului?

-8 (8 voturi)
Coronavirus Noul
21.10.2020, 08:15:49

Tepelus draga, sa se ocupe de problemele poporului roman, nu de ale poporului rus, sau oricare altul. Si chiar si in problemele in care Parlamentul trebuie sa legifereze orice, avocatul poporului trebuie sa forteze introducerea celor chestiuni pe ordinea de zi a Sparlamentului. Sa aiba initieze refrendumuri, sa aiba initiative legislative, sa sesizeze parchetele , Curtea de conturi si fiscul, in orice chestiune in care poporul e direct interesat - si in special in actele de coruptie. Si multe altele. Printe altele, si functia asta ar trebui sa fie obtinuta prin concurs, nu prin numire. Si ar trebui sa propuna ea insasi modificarea legislatiei in acest sens.

+5 (7 voturi)
m wakki
21.10.2020, 09:08:35

referendumul a fost convocat de băsescu petrov dar de votat au votat oamenii cum au considerat majoritatea a zis că trebuie să fie 300 de parlamentari orice altă discuție este de prisos avocata poporului rus, adică cucuveaua Weber nu are competențe să vorbească public despre lucrurile astea. o face pentru că așa îi ordonă stăpânii de la moscva

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările