Societate

articolul anterior articolul urmator

Avocatul Poporului solicită măsuri sporite de protejare a vârstnicilor şi a persoanelor cu dizabilităţi

3
9 Apr 2020 11:33:04
Autor: News.ro

Avocatul Poporului solicită ministrului Afacerilor Interne măsuri sporite de protejare a vârstnicilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, categorii vulnerabile în faţa pandemiei de coronavirus.

”Având în vedere cazurile de infectare cu Covid-19 a persoanelor vârstnice instituţionalizate în centre publice sau private, Avocatul Poporului recomandă ministrului afacerilor interne să solicite prefecţilor să dispună notificarea tuturor centrelor de stat şi private cu privire la necesitatea înăspririi regulilor de protejare a persoanelor instituţionalizate privind accesul angajaţilor în centre, instruirea personalului de către reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene cu privire la modul de utilizare corectă a echipamentelor de protecţie, precum şi constituirea de circuite de aprovizionare, curăţenie pentru eliminarea oricărui risc de contaminare”, a transmis, joi, Avocatul Poporului.
 
De asemenea, Avocatul Poporului recomandă ministrului Afacerilor Interne, completarea Planului de măsuri pentru gestionarea infecţiilor cu coronavirus la nivel de judeţe, cu măsuri care să vizeze categoria persoanelor cu dizabilităţi care nu sunt instituţionalizate.
 
Printre aceste măsuri este alocarea, la nivelul fiecărei primării, a unui număr de telefon şi unei adrese de email dedicată persoanelor cu dizabilităţi şi instituirea unei proceduri de raportare de îndată a situaţiilor semnalate.
 
De asemenea, avocatul Poporului cere punerea la dispoziţia DGASPC-urilor de către direcţiile de sănătate publică judeţene a echipamentului de protecţie gratuit (măşti, dezinfectant) pentru persoanele cu dizabilităţi şi asistenţii personali ai acestora.
 
viewscnt

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

m wakki
9.04.2020, 11:41:24

vai, credeam că avocatul poporului își donează pensia specială dar în legătură cu Pintea și șpăgile ei fără nici o rușine, de asta nu se sesizează paparuda weber ?

Kongo-Müller
9.04.2020, 12:21:04

ai crezut gresit. avocatul poporului are datoria sa protejeze politicieni corupti, fosti securisti cu pensii mari, si infractori

Kongo-Müller
9.04.2020, 12:19:09

Protejarea varstnicilor este usor de rezolvat ! Incuiati-i in casa !