Azi în presă - Guvernul, sub tirul moţiunilor simple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul democrat liberal Emil Boc a declarat ieri că partidul său va depune azi o moţiune simplă, pe tema educaţiei. Boc a precizat că PD-L este "deschis" să transforme acest demers într-o

Liderul democrat liberal Emil Boc a declarat ieri că partidul său va depune azi o moţiune simplă, pe tema educaţiei. Boc a precizat că PD-L este "deschis" să transforme acest demers într-o moţiune de cenzură, dacă vor obţine sprijin din partea altor partide. Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat însă că social-democraţii nu au fost abordaţi în discuţii pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură. El a precizat că PSD nu se grăbeşte încă să iniţieze un astfel de demers, preferând să aştepte rezultatul moţiunilor simple pe care le-a depus în Parlament.

PD-L şi PSD tachinează Guvernul cu sperietoarea moţiunii de cenzură , scrie Cotidianul, "Guvernul Tăriceanu este atacat pe toate fronturile în Parlament. PSD şi PD-L se întrec în a depune moţiuni simple. Ţintele vizate de opoziţie: termoficarea, educaţia, agricultura sau sănătatea.", notează publicaţia citată.

Cine e mai cu moţ(iune)? , îşi intitulează Cristian Pătrăşconiu comentariul din Cotidianul. "Va fi bine, într-un fel, pentru toată lumea. Pentru partidele care au decis să pună în practică asemenea "sancţiuni" mai degrabă simbolice, o asemenea situaţie este inevitabilă. PD-L şi PSD erau condamnate la un asemenea gest de iminenţa alegerilor parlamentare."

Cabinetul Tariceanu, cel mai <> guvern postdecembrist, titrează Gardianul, care aminteşte că "pâna acum, in cei patru ani de guvernare, actualul Cabinet a fost <> pe toate domeniile si i-au fost criticate aproape toate masurile adoptate. La un simplu calcul, Guvernul Tariceanu a acumulat din 2004 pâna acum 24 de motiuni simple, dintre care doar patru adoptate si cinci motiuni de cenzura."

Incurcate sunt caile electorale... PD-L depune o motiune simpla pe Educatie, dar viseaza la una de cenzura
, scrie Cronica Română. Motiunea, intitulata "Nesansa invatamantului romanesc - Guvernul PNL si Cristian Adomnitei au dus educatia in pragul dezastrului", critica "in termeni foarte duri" modul in care liberalii si ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei au gestionat educatia romaneasca si au inteles sa utilizeze banul public "in interes de partid", precizează Cronica Română, citându-l pe Emil Boc.

Pe acelaşi subiect, în Adevărul:

Guvernul, debarcat înainte de alegeri?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite