Baconschi vrea ca 3 milioane de români să voteze prin corespondenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recensământul ne va arăta că 15% din români trăiesc în afara graniţelor, iar votul prin corespondenţă este un drept al lor, a declarat ministrul de externe aseară, într-un interviu la TVR.

Votul prin corespondenţă este un drept al celor trei milioane de români care trăiesc în afara graniţelor, a spus aseară ministrul de externe Teodor Baconschi, într-un interviu la TVR. „Recensământul ne va arăta că 15% din români trăiesc în afara graniţelor. Sunt trei milioane de compatrioţi care nu trebuie excluşi. Voi milita pentru implementarea acestei legi, a votului prin corespondenţă, în forma pe care am redactat-o la Ministerul de Externe.

Vezi părerea lui Baconschi despre zarzavaturile olandeze

Declaraţia sa vine după ce anul trecut, la congresul PDL din primăvară, Teodor Baconschi a spus că „sunt convins că proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care îl putem atinge dacă vom reuşi să dăm acest necesar semnal de înnoire", a spus Baconschi, în discursul de susţinere a candidaturii sale la funcţia de prim-vicepreşedinte PDL.
Declaraţia sa de atunci l-a făcut pe liderul PNL Crin Antonescu să-i ceară demisia, pe motiv că proiectul legii votului prin corespondenţă „este gândit ca un instrument de a procura voturi în mod fraudulos pentu PDL", iar "un ministru de Externe nu poate face aşa ceva”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite