Societate

articolul anterior articolul urmator

Bănescu, despre antivacciniştii care au spus că Sfânta Împărtăşanie este ca un vaccin: „Când am auzit asta, m-am cutremurat”

54
2 May 2021 15:54:39
Autor: Lorena Mihăilă

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, spune că vaccinul, care este un act medical, nu trebuie comparat cu Sfânta Împărtăşanie, care ţine de planul spiritual. El susţine că acei clerici antivaccinişti care au susţinut că Sfânta Împărtăşanie este vaccinul autentic şi cel mai bun, au demobilizat mulţi cetăţeni.

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declaraţi zgomotos antivaccinişti din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic şi cel mai bun este Sfânta Împărtăşanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtăşanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viaţa noastră, a creştinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul şi sângele lui Cristos, cu un vaccin”, conform Digi24.

„Mi se pare că aceşti oameni nu doar că se înşală profund, dar comit, fără să-şi dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spaţiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelenţă spiritual, amestecându-le şi trăgând concluzia, tu, ca înţelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice şi că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus Bănescu.

„Se confundă panurile cu un preţ nefiresc şi dureros. Mi se pare că un astfel de messaj a demobilizat pe foarte mulţi oameni credincioşi, a fracturat un dialog firesc, fie el şi mental, între oamenii credincioşi şi oamenii dintr-o sferă ştiinţifică. Acest conflict este fals. Nu există conflict real între credinţă şi ştiinţă”, a adăugat el.

„Eu ştiu că foarte mulţi oameni credincioşi s-au vaccinat. Suntem pe drumul ieşirii din pandemie şi cred că până la urmă aceşti oameni sceptici vor înţelege că vaccinul nu-ţi face rău şi că trebuie să te sfătuieşti cu medicul în privinţa profilului tău medical. E firesc să faci asta, aşa am făcut şi eu. Când optăm pentru un act care are legătură cu sănătatea noastră, optăm într-un mod responsabil, care presupune o informare. Nu poţi să spui că eşti un om responsabil dacă alegi să rămâi dezinformat”, a mai spus Bănescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

54 Comentarii

Chauda Sef
2.05.2021, 16:07:52

Sperăm ca, în timp, să dispară mizeria asta cu religia și cu atârnătorii la buget, popimea.

-5 (33 voturi)
Ludwig
2.05.2021, 17:24:02

PAi tocmai el spunea ca preotii nu au nevoie de vaccin ca au vaccinul domnului. Tocmai ei nu vroiau sa foloseasca lingurita de unica folosire si argumentau ca de mii de ani nu s-a imbolnavit nimeni. Rar ti-e dat sa vezi asa smecheri ca popimea de la noi...

-6 (30 voturi)
GebeleiziS
2.05.2021, 16:48:23

Popii au un singur lucru sfant ... banii.

+9 (23 voturi)
inuendo
2.05.2021, 16:51:13

Așa, și? Nu era mai bine dacă dădea replica mai devreme? Măcar cu o jumătate de an? De dragul Șpagoveanului?

+6 (10 voturi)
Rectal⠀Fecalescu
2.05.2021, 17:01:03

Daca ma vaccinez mai are rost sa ma duc la impartasanie? x)))))))))))))))))))))))

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (54)

Modifică Setările