Societate

articolul anterior articolul urmator

Beatrice Mahler, despre valul 3 al pandemiei: Va fi mai rău, evoluţia este extrem de brutală. În trei zile s-au ocupat toate paturile de la „Marius Nasta”

31
8 Mar 2021 08:20:02
Autor: Iulian Bîrzoi
Beatrice Mahler. FOTO Inquam Photos
Beatrice Mahler. FOTO Inquam Photos

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti a transmis duminică seară un avertisement privind valul 3 al pandemiei, explicând că acesta va fi „mai rău”, cu o „evoluţie extrem de brutală”. Medicul a dezvăluit şi faptul că toate paturile de la Marius Nasta s-au ocupat  în doar trei zile, după ce acestea erau ocupate în proporţie de 60%.

„La «Marius Nasta» de la prânz nu mai există niciun loc liber, toate locurile - şi în secţie, şi în terapie intensivă - sunt pline şi probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare, dacă vor veni pacienţi de acasă, pentru că nu se mai pune problema să primim din alte spitale, ci să putem manageria pacienţii care ajung la spital cu forme severe, cu insuficienţă respiratorie”, a declarat duminică seara, la Digi24, medicul Beatrice Mahler.
 
„Creşterea numărului de cazuri a fost bruscă. În trei zile, s-au ocupat paturile care erau libere - şi eram la o capacitate undeva la 60 la sută ocupate -,  iar secţia de terapie intensivă s-a ocupat chiar mai repede”, a mai adăugat managerul Institutului „Marius Nasta”.
 
Pe de altă parte, pacienţii care sunt acum la „Marius Nasta” sunt pacienţi care nu s-au vaccinat, pentru că nu au apucat să se vaccineze, sunt, de regulă, persoane care au o viaţă activă şi care muncesc. Sunt şi persoane peste 65 de ani, dar sunt şi mulţi sub 65 de ani, care probabil ar fi vrut să se vaccineze, dar din motive obiective, nu au ajuns să se vaccineze. De aceea, până le va veni rândul şi acestor persoane la vaccinare, este importantă respectarea regulilor în continuare, a mai precizat Beatrice Mahler.
 
Faţă de precedentul val, acum sunt pacienţi mai tineri şi predomină şi în această perioadă sexul masculin faţă de sexul feminin, bărbaţii sunt mai vulnerabili decât femeile în faţa acestui virus. În rest, comorbidităţile sunt aceleaşi, dar „avem şi persoane tinere fără comorbidităţi, care au avut forme şi complicaţii ale infecţiei SARS-CoV-2”, a detaliat medicul. 
 
Beatrice Mahler crede că actualul val al pandemiei va fi mai rău decât cel al cărui vârf a fost în noiembrie 2020.
 
„Va fi mai rău, evoluţia este extrem de brutală, numărul de cazuri este mare, lumea a obosit, într-adevăr, parcă nu înţeleg că e din nou ceva extrem de grav şi serios ce vedem în spital. Şi astăzi, pe stradă, oamenii în parte nu purtau mască sau purtau incorect. Oamenii mănâncă pe stradă, oamenii fumează pe stradă. Aceste obiceiuri ar trebui să le evităm pe stradă, pentru că îi putem infecta pe cei din jurul nostru. Trebuie să ne reorganizăm viaţa şi modul în care ne comportăm, pentru că avem de depăşit câteva săptămâni bune, în care nu va fi uşor deloc şi în care comportamentul nostru poate să însemne vieţi pierdute”, a avertizat dr. Beatrice Mahler.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
VIDEO Digi 24

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Backspace SysRq
8.03.2021, 08:24:22

O mizerabilă coruptă și șantajabilă. Ăsta e testul prostiei ... să crezi că vine valul 3, că nu mai sunt paturi la ati, etc.

-11 (23 voturi)
Alfa Omega
8.03.2021, 09:23:02

Da ba si voi de un an de zile nu faceti nimic decat dati din gura !

-8 (14 voturi)
Bula cel mititel
8.03.2021, 09:05:00

Sunt valuri doar cu numele. Este o raspandire continua, cred ca virusul nu o sa dispara nici in zece ani.

+4 (18 voturi)
Eduard
8.03.2021, 09:11:04

Doamna doctor sa transmita cele constatate si la ministerul invatamantului, poate vor lua masuri adecvate situatiei.

+1 (9 voturi)
imacandi
8.03.2021, 09:24:46

1 milion de perosane s-au vaccinat,alte cateva milioane au facut boala...si totusi mai sunt care se imbolnavesc.undeva,ceva nu functioneaza corect.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările