Becali din nou cu "Valiza" la judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a decis continuarea procesului în dosarul "Valiza", după şapte luni de la suspendare. Magistraţii au respins astăzi excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocaţii lui Gigi Becali.

Dosarul se va întoarce la instanţa supremă pentru continuarea dezbaterilor. În cazul "Valiza" , finanţatorul FC Steaua Bucureşti este judecat pentru corupţie.

Reamintim că în 3 martie 2010, instanţa supremă a suspendat judecarea procesului "Valiza"şi trimiterea cauzei la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unei excepţii, de neconstituţionalitate, după ce avocatul lui Teia Sponte, şi el alături de Gigi Becali, pentru complicitatea la dare de mită, a susţinut că un sportiv nu poate avea calitatea de funcţionar.

Avocatul a susţinut că potrivit noului Cod Penal care va intra în vigoare fapta de care este acuzat clientul lui nu mai este incriminată având în vedere că un salariat al unei societăţi cu capital exclusiv privat nu poate să fie subiect al infracţiunii de dare sau luare de mită.

Luni, preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea privind modificarea şi completarea Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care prevede că procesele nu se vor mai suspenda în urma invocării excepţiilor de neconstituţionalitate - subterfugiu speculat excesiv, în ultimii ani, de către avocaţi, pentru a lungi judecarea dosarelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite