Berceanu: ori euro, ori autostrăzi - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berceanu
Berceanu

Presa internă de astăzi scrie despre amânarea adoptării monedei europene, revenirea traficului cu ţigări sau problemele financiare ale companiei feroviare de stat. Printre alte subiecte, marile magazine vând mâncare contrafăcută, iar patinatorul Tibor Kopacz şi-a trăit ultimii ani din viaţă în anonimat.

Berceanu: ori euro, ori autostrăzi. Din cauza lipsei banilor, şeful de la Transporturi preferă amânarea adoptării euro în schimbul dezvoltării infrastructurii. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, doreşte mărirea deficitului bugetar peste limitele acceptate de oficialii UE pentru a avea fondurile necesare în demararea lucrărilor de infrastructură. Astfel, românii au de ales: moneda europeană, conform calendarului stabilit (2014-2015), sau mai mulţi kilometri de autostradă, scrie Evenimentul Zilei.

Ţigariada revine în forţă.
Contrabanda cu ţigări din judeţul Timiş, în special la Stamora-Moraviţa, s-a reluat într-un ritm ameţitor după ce mai mulţi vameşi, poliţişti de frontieră şi mascaţi din alte structuri ale Internelor, care fuseseră detaşaţi în zonă pentru câteva luni, au fost trimişi acasă. Fini cunoscători ai filierelor de traficanţi, vameşii timişeni au revenit la locurile lor de muncă. La jumătatea lunii ianuarie 2010, fostul şef al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, chestorul Dorel Andraş, a plecat pe o altă funcţie la Bucureşti, în cadrul Ministerului de Interne, potrivit Jurnalul Naţional.

Paradoxul CFR: e prea săracă pentru a cumpăra energie ieftină.
Un milion de euro. Atât ar putea economisi lunar compania naţională CFR SA, responsabilă cu gestionarea infrastructurii feroviare, dacă ar putea să cumpere energie electrică de pe piaţa liberă, prin licitaţie. Paradoxal însă, compania nu poate face această economie la buget, tocmai pentru că este prea săracă, adică are datorii către stat, condiţie eliminatorie pentru a deveni consumator eligibil, putând să-şi aleagă furnizorul de electricitate, informează Gândul.

Mâncare contrafăcută în marile magazine. Marii agenţi economici îşi diversifică pe zi ce trece oferta. De la Selgros, Gim Rom Holding (G’Market) şi Real cumpărăm alimente expirate, de la Kaufland putem achiziţiona ulei de măsline care, de fapt, este făcut din turte de măsline, la Carrefour avem specialităţi de brînzeturi pe post de caşcaval, plus diferenţe de gramaj între cantitatea netă şi cea înscrisă pe ambalaj, iar la Metro găsim ciocolată făcută, de fapt, din ulei vegetal şi frişcă din grăsimi vegetale, notează România liberă.

Tibor Kopacz, un destin frânt.
Singurul medaliat european din istoria patinajului românesc şi-a trăit ultimii ani din viaţa în anonimat. Participant la Jocurile Olimpice de la Sarajevo, din 1984, Kopacz nu şi-a putut îndeplini visul, prezenţa pe podium. A murit anul trecut, la două decenii după ce a renunţat la sportul de performanţă, de cancer. Avea doar 47 de ani, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite