Societate

articolul anterior articolul urmator

Biroul tupeist. Despre noi, pur şi simplu

2
10 Sep 2015 10:50:50
Péter Demény

De obicei nu-mi plac teoriile conspiraţioniste, dar situaţia asta nu pot s-o înţeleg altfel. Nu pot şi cu asta basta. Biroul unei societăţi care asigură tevecablu. M-am dus acolo pentru că am divorţat şi ne-am vîndut apartamentul, iar noii proprietari n-au nevoie de firma asta. Să-mi reziliez contractul.

La secţiunea plată, două scaune, doi angajaţi. La secţiunea contracte, trei scaune, o operatoare. Un client revoltat face reclamaţie, operatoarea sună la diferite secţii şi etaje.

Timpul trece. În faţa mea, o pereche de pensionari. Femeia stă în picioare, bărbat-su pe scaun. Timpul trece, el devine din ce în ce mai nemulţumit.

Dar oare de ce e nemulţumit? Din cauza firmei care nu a angajat încă două operatoare? Aş! Din cauza clientului răzvrătit care are tupeul să fie nemulţumit.
 
Atunci m-am gîndit că asta e chiar politica firmei. Îmi aduc aminte că şi în cazul Caritas mulţi nu s-au supărat pe Stoica, ci i-au numit proşti pe cei fraieriţi. Cred că şi şeful firmei s-o fi gîndit că publicul telecablizat se va supăra pe cei revoltaţi, nu pe cei obraznici, adică pe el.
 
La poştă, la Romtelecom, la firme — peste tot clientul trebuie să fie cel înţelegător. Că din timpul său trece un ceas, nu-i nimic. Oricum nu se va supăra pe cine trebuie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marcus
10.09.2015, 16:52:48

De ce s-ar fi suparat pagubitii pe Stoica ? Despre el s a stiut inca de atunci ca a fost doar paravanul pt tunurile din culise ale greilor din politica si administratie. Oamenii si au asumat voluntar niste riscuri, iar apoi s au resemnat.

+3 (3 voturi)
Paun Al
10.09.2015, 21:41:13

O societate nu functioneaza daca vrem sa ne bazam pe bunul simt , pe corectitudinea , pe altruismul celorlalti . Ea functioneaza pe baza de reguli , de proceduri de mecanisme de control si reglementare . Problema este ca in Romania nu exista niste institutii , proceduri ...care sa ne apere , care sa ne rezolve nemultumirile .. in realtia noastra cu companiile de cablu , de telefonie , banci , electricitate , gaz ...

+5 (5 voturi)
Modifică Setările