Societate

articolul anterior articolul urmator

Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi redeschis în cadrul unui proiect de peste 71 de milioane de lei

2
6 Dec 2019 19:54:55
Autor: News.ro
FOTO News.ro
FOTO News.ro

Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în cadrul unui proiect de peste 71 de milioane de lei şi urmează a fi redeschis, după ce se vor preleva probe epidemiologice.

„Acest lucru se va întâmpla numai după ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zonă a acestui şi totul va fi steril. BOC este cel mai modern din România şi are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre şi post operator”, au transmis reprezentanţii spitalului, într-un comunicat de presă.
 
Managerul unităţii, medicul Adriana Nica, afirmă că Blocul Operator Central are aparatură comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume.
 
„Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti are aparatură comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialităţile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare şi a riscului de infecţii. Două săli sunt dotate şi cu sisteme de înregistrare şi transmisie on-line audio/video, de unde intervenţia să poată fi transmisă live pentru studenţi şi medicii rezidenţi, urmând ca astfel să trecem cu toţii spre partea de telemedicină. La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti noi, cadrele medicale punem pacientul mai presus de orice, iar siguranţa lui înseamnă un act medical corect, realizat în condiţii de calitate şi cu aparatură de ultimă generaţie”, a declarat dr. Adriana Nica.
 
FOTO News.ro
 
Cele 11 săli de operaţie ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt săli specializate: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică şi politraumă şi săli generale: 2 săli de urgenţă din care una de politraumă şi 4  săli  de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică şi reparatorie.
 
Aceste săli dublează, practic, capacitatea operatorie a spitalului. În spital există şi alte săli de operaţie precum: sala chirurgie vasculară, sala chirurgie laparoscopică şi ERCP, sala chirurgie oftalmologică, 2 săli obstetrică/ operaţii cezariene, bloc de naşteri cu 4 Săli, 2 săli ortopedie – artroscopii, 2 săli mici de intervenţii, 2 săli de operaţii septice şi o sală hibridă cardiovasculară.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Smeritu Pahomie
6.12.2019, 21:13:39

La asa aparatura raknet.....sa vezi ce creste spaga fratioare....

Markus Roman
7.12.2019, 10:03:59

Felicitari guvernului Mandolina! Cum s-a inscaunat, cum a si modenizat blocul operator al spitalului! Viteza hipersonica tataie!