Bolnav de cancer, mort după ce a fost programat prea târziu la analize. Reacţia şocantă a unui secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Cristian Grasu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a participat, vineri, la o dezbatere pe tema coplăţii serviciilor medicale private, prilej cu care a fost întrebat de un reporter Pro TV despre situaţia pacienţilor în stare gravă care sunt programaţi după luni de aştepare la analize medicale, iar unii chiar mor până atunci. Răspunsul oficialului a fost unul neaşteptat.

Jurnalista Liliana Curea i-a prezentat secretarului de stat cazul unui pacient cu melanom, care a fost programat după trei luni la o tomografie computerizată (CT) cerebrală, având trimitere de la medicul de familie. Din nefericire, termen s-a dovedit a fi unul prea îndepărtat pentru pacientul bolnav de cancer, care a murit după o lună.

„Puteţi să îmi spuneţi că a murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, şi acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a răspuns cinic Cristian Grasu.

„Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit…”, a continuat reporterul Pro TV, moment în care Cristian Grasu a insistat cu întrebarea… ”A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?”. 

Dialogul a avut loc vineri,  la dezbaterea pe tema coplăţii serviciilor medicale private.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite