Societate

articolul anterior articolul urmator

Bolnav de cancer, mort după ce a fost programat prea târziu la analize. Reacţia şocantă a unui secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

38
13 Apr 2019 16:44:07
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Cristian Grasu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a participat, vineri, la o dezbatere pe tema coplăţii serviciilor medicale private, prilej cu care a fost întrebat de un reporter Pro TV despre situaţia pacienţilor în stare gravă care sunt programaţi după luni de aştepare la analize medicale, iar unii chiar mor până atunci. Răspunsul oficialului a fost unul neaşteptat.

Jurnalista Liliana Curea i-a prezentat secretarului de stat cazul unui pacient cu melanom, care a fost programat după trei luni la o tomografie computerizată (CT) cerebrală, având trimitere de la medicul de familie. Din nefericire, termen s-a dovedit a fi unul prea îndepărtat pentru pacientul bolnav de cancer, care a murit după o lună.
 
„Puteţi să îmi spuneţi că a murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, şi acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a răspuns cinic Cristian Grasu.
 
„Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit…”, a continuat reporterul Pro TV, moment în care Cristian Grasu a insistat cu întrebarea… ”A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?”. 
 
Dialogul a avut loc vineri,  la dezbaterea pe tema coplăţii serviciilor medicale private.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Realist
13.04.2019, 16:58:02

Fapt este ca numai in tarile bananiere te programeaza dupa 3 luni la CT ... Ce sa mai zicem de RMN, etc.

+6 (10 voturi)
GAN
13.04.2019, 17:41:19

omu'a fost deranjat din workflow, ce nu pricepe doamna jurnalista? Nu poti sa vii, asa, peste om si sa-l iei cu nimicuri dástea, cum ar fi ca unu a murit? Pai ce? el discuta legea ca secretar de stat si mic birocrat.. f..tu'l in gat...

+4 (6 voturi)
ileana iliescu
13.04.2019, 17:30:52

da grasule a murit din cauza sistemului,al nenorocitului vostru de sistem de sanatate,in care cine nu are bani face ceva pe viata lui.vorbiti de sistemul de coplata dupa ce ati batut palma cu sistemul privat de sanatete care stiind ca apare legea si-a triplat preturile ca pacientul sa scoata din buzunar mai multi bani,ca de ce sa-i dea prin restaurante ca matusile educate si finute ale lui cap de cauciuc,mai bine sa-i dea la privat in sanatate,jigotii si lichele nenorocite voi va tratati in clinici din strainatate,populimea in spitalele voastre jegoase.

+6 (6 voturi)
kitty kat
13.04.2019, 17:31:59

Eheee, asa asteaptå si infractorii din PSD cand se imbolnåvesc ?

+2 (2 voturi)
Stefan din Nord
13.04.2019, 17:40:20

R.I.P. A avut ghinionul sa se nasca in Romania si sa fie un roman obisnuit cu venituri modeste Cand a apelat sa serviciile de sanatate de stat l-au lasat sa astepte pana cand n-a mai rezistat si a murit Cunosc un caz ,cineva cunoscut ce a lucrat cu contract in agricultura in Italia A avut probleme cu colonul s-a internat acolo in Italia i-au descoperit cancer de colon in stare foarte avansata l-au operat si a ramas cu anus contra naturii umbland cu punga lipita de burta non stop Au trecut aproape 10 ani de atunci si duce o viata aproape normala Ma intreb daca mai traia acum daca se opera la un spital de stat romanesc

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (38)