Societate

articolul anterior articolul urmator

BOR le cere enoriaşilor să nu accepte calendare bisericeşti tipărite de partide. ”Este ilegal şi sunt şi pline de greşeli”

21
23 Nov 2020 18:00:48
Autor: George-Andrei Cristescu
Patriarhia Română reacţionează după tipărirea de către un partid politic a calendarelor bisericeşti
Patriarhia Română reacţionează după tipărirea de către un partid politic a calendarelor bisericeşti

Patriarhia Română a reacţionat după ce un partid politic a tipărit şi distribuit cetăţenilor, în scop electoral, calendare bisericeşti.

„Patriarhia Română a aflat cu surprindere că o entitate politică aflată în campanie electorală a tipărit, cu scopul de a le oferi cetăţenilor ca material electoral, calendare creştin-ortodoxe (false) care conţin nu doar o siglă politică, ci inclusiv greşeli liturgice şi tipiconale, omisiuni sau înscrieri eronate ale unor sfinţi români canonizaţi recent şi ale unor sărbători religioase”, se artată într-un comunicat publicat de basilica.ro.
 
„Dincolo de faptul că o asemenea iniţiativă concretizată în tipărirea unui material electoral mascat în calendar creştin ortodox constituie un rapt de conţinut, imagine şi simbol creştin-ortodoxe, aceasta încalcă Legea nr. 103/1992, privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult (actualizată la data de 29 ianuarie 2001) conform căreia Biserica Ortodoxă Română are dreptul exclusiv de tipărire a calendarelor ortodoxe şi de comercializare/distribuire a acestora numai în biserici, mănăstiri şi propriile magazine bisericeşti.
 
Patriarhia Română recomandă credincioşilor ortodocşi să caute calendarele ortodoxe autentice numai în biserici, mănăstiri şi magazinele bisericeşti, pentru a avea siguranţa că textul acestora este cel aprobat anual de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, potrivit aceleiaşi surse. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

lucian Marius
23.11.2020, 18:15:10

A naibi partide, va strica afacerile (pe care ati avut grija sa obtineti exclusivitate).Ce greseli poate sa contina un calendar? sare zilele de 13?...:))

+4 (6 voturi)
John Yossarian
23.11.2020, 18:19:08

>> cu scopul de a le oferi cetăţenilor ca material electoral, calendare creştin-ortodoxe (false) LOL. Cica false. Ha ha ha. >> dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult (actualizată la data de 29 ianuarie 2001) conform căreia Biserica Ortodoxă Română are dreptul exclusiv de tipărire a calendarelor ortodoxe şi de comercializare/distribuire a acestora numai în biserici, mănăstiri şi propriile magazine bisericeşti. Prin urmare biserica si-a acordat legal dreptul exclusiv de a profita comercial de pe urma indoctrinarii romanilor.

+5 (7 voturi)
UnulDinVancouverCanada
23.11.2020, 18:41:48

Dar mega mantia lui Spagoveanu nu e falsa?.... republica.ro/ce-masoara-megamantia-ips-teodosie

+11 (13 voturi)
Gheorhge Popescu
23.11.2020, 18:43:33

Dar cât suge Soroș din România, nu ne spune nimeni? Câte miliarde își trage anual de la noi?

-9 (9 voturi)
UnulDinVancouverCanada
23.11.2020, 18:47:43

Billion, billion, billion....billion.... cum zice Brian Cox...

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările