Societate

articolul anterior articolul urmator

BOR contestă decizia CE de a elimina formulările cu conotaţii religioase, precum cele cu referire la Crăciun: „Păsăreasca ideologică”

71
30 Nov 2021 19:47:20
Autor: Cristina Morozan
Vasile Bănescu: Lupta ideologilor cu realitatea are mereu acelaşi plictisitor rezutat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realităţii. Foto: Arhivă
Vasile Bănescu: Lupta ideologilor cu realitatea are mereu acelaşi plictisitor rezutat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realităţii. Foto: Arhivă

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, contestă recomandările de comunicare emise de Comisia Europeană prin care se doreşte eliminarea unor formulări ce au legătură şi cu religia, precum cele cu referile la Crăciun. El susţine că recomandările ţin de o „păsărească ideologică”, iar rezultatul va fi „compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realităţii.”

”Păsăreasca ideologică din care sunt izgonite cuvinte pe al căror conţinut s-a fondat Europa şi chiar Uniunea Europeană însăşi nu va fi niciodată vorbită şi înţeleasă în ţările care au trecut timp de decenii prin suferinţa atroce provocată de ideologia anticreştină şi antiumană a socialismului. Europa reală este şi va rămâne Europa creştină, multiculturală, desigur, întrucât aceasta este natura ei profundă, cristalizată definitiv în istorie.
 
Lupta ideologilor cu realitatea are mereu acelaşi plictisitor rezutat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realităţii.”, precizează Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Declaraţia vine în contextul în care noile linii directoare transmise de Bruxelles oficialilor Comisiei Europene arată că orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal”, fără referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilităţi şi orientare sexuală”.

Apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Stimaţi colegi“, scrie „The Telegraph“. Şi nici de sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotaţii religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” şi nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” - Uniunea Egalităţii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

71 Comentarii

Brave.com
30.11.2021, 19:56:54

Mos Craciun nu exista... it's a fact!

+6 (26 voturi)
m wakki
30.11.2021, 19:58:34

Ei, sfințiile voastre, să nu exagerăm În ideologia anticreştină şi antiumană a socialismului unii prelați ai BOR s-au simțit ca peștele în apă BOR trimitea telegrame de recunoștință lui ceaușescu în timp ce ăla le dărâma biserici cu buldozerul Recomandările CE sunt cam prostești într-adevăr dar sunt recomandări despre cum să vorbească funcționarii lor, de la UE, nu cum să vorbească popii din România

+7 (23 voturi)
Brave.com
30.11.2021, 19:58:52

http://asapteadimensiune.ro/wp-content/uploads/Teoctist_1.jpg

+5 (17 voturi)
Stan Papusa
30.11.2021, 20:04:23

"Tolerance will reach such a level that smart people are forbidden to think in order not to offend idiots"

0 (22 voturi)
Stan Papusa
30.11.2021, 20:06:14

In sfarsit suntem cu mult inaintea tuturor din UE! Le putem pune la dispozitie un glosar complet de termeni admisi in societatea socialista multilateral dezvoltata: Mos Gerila, pom de iarna, tovaras, cetatean, respectiv tovarasa si cetateanca, si putem continua la nesfarsit. Unii dintre noi au mai vazut filmul asta o data. A durat exact 45 de ani. Pentru unii n-a fost cu HAPPY END.

+2 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (71)

Modifică Setările