Borat îi duce pe ţiganii din Glod în cancelariile lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

după întâlnirea cu premierul britanic Tony Blair. Anterior, liderul kazah se întâlnise cu regina Angliei. Întrebat ce efect are filmul "Borat", ultimul mare succes de la Hollywood, asupra

după întâlnirea cu premierul britanic Tony Blair. Anterior, liderul kazah se întâlnise cu regina Angliei. Întrebat ce efect are filmul "Borat", ultimul mare succes de la Hollywood, asupra imaginii ţării sale, preşedintele Nazarbayev a spus că personajul Borat nu a fost în Kazahstan, iar filmul a fost turnat "într-o zonă săracă a României". Kazahii au fost interpretaţi de ţiganii locali, doar rolul beţivanului fiind atribuit unui oarecare student american.
Nazarbayev şi-a plimbat privirile peste mulţimea de ziarişti, întrebând ironic, în ruseşte, dacă nu cumva "dl Borat este şi el de faţă, din partea Kazahstanului". Deşi conferinţa de presă comună Nazarbayev - Blair a fost menită să evidenţieze relaţiile bilaterale, componenta economică şi faptul că 128 de companii britanice au investit până acum în Kazahstan, preşedintele kazah nu a putut evita întrebările ziariştilor despre "Borat". "The Times" notează că, totuşi, Borat a făcut publicitate fostei republici sovietice, din moment ce cererile de rezervări on-line la hotelurile din Kazahstan au crescut cu 300 la sută, după difuzarea filmului.
Amănunte Actualitate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite