Botoşani: La 14 ani a spart 150 de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aron Bălan este unul dintre minorii certaţi cu legea care le-au dat bătăi de cap poliţiştilor

Poliţiştii şi procurorii din Botoşani abia fac faţă valului de infracţiuni comise de minori. Odată prinşi, tinerii se întorc pe străzi şi comit alte ilegalităţi.

Unul dintre puţinii infractori care au ajuns după gratii este Aron Bălan. Puştiul de 15 ani le-a dat mari bătai de cap poliţiştilor.

Provenit dintr-o familie dezorganizată, minorul a abandonat şcoala şi s-a „specializat” în spargeri şi furturi auto. Aron Bălan, zis „Blondu”, şi-a început cariera de hoţ la 11 ani, iar până când şi-a făcut buletin a adunat în palmares aproape 150 de spargeri auto.

A fost arestat la Iaşi

Printre victimele sale s-au aflat fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, judecătorul Adrian Murariu, inspectori şcolari, medici şi poliţişti. După împlinirea vârstei de 14 ani a mai comis 90 de furturi din autoturisme.

În cele din urmă, băiatul a fost arestat acum două luni de poliţiştii ieşeni, după ce a dat mai multe spargeri în zonă. „Deja se simte că Aron Bălan nu mai este în oraş. Numărul spargerilor s-a redus considerabil”, a declarat pentru „Adevărul” Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al Poliţiei Botoşani. Aproape 100 de minori din Botoşani au intrat anul acesta în vizorul anchetatorilor, după ce au încălcat legea. 27 dintre ei au vârste de până la 14 ani şi au comis tot atâtea furturi, spargeri şi tâlhării.

Alţi 60 de copii din Botoşani, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au comis anul acesta 80 de infracţiuni. În cazul lor, magistraţii au dispus internarea în centre de reeducare, consilierea psihologică ori neexecutarea pedepselor. Numai anul trecut, aproape 200 de minori cu vârste de până la 14 ani, implicaţi în 160 de furturi, nu au fost traşi la răspundere pentru că nu aveau vârsta legală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite