Societate

articolul anterior articolul urmator

Bucureştiul trimite la groapa de gunoi circa 90% din deşeurile produse, în timp ce alte oraşe europene trimit doar 20%, iar restul se reciclează

6
14 Jul 2021 03:09:29
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO digi24.ro
FOTO digi24.ro

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că, spre deosebire de alte oraşe europene, care trimit la groapa de gunoi doar 20% dintre deşeurile generate, restul fiind sortat şi dus către reciclare, Bucureştiul trimite aproximativ 90% din gunoiul produs, cauza fiind faptul că în Capitală deşeurile nu sunt sortate, informează news.ro

 "Oricum am încerca noi să privim, din orice unghi, perspectiva e aceeaşi: noi nu avem o trasabilitate a deşeurilor, o dată, şi tot ce înseamnă infrastructură care să ne ajute să avem această trasabilitate şi să putem să anticipăm ce se întâmplă cu deşeurile noastre, pentru că azi s-a închis depozitul x, ieri a fost închisă rampa nu ştiu care sau instalaţia de sortare nu ştiu care şi, în felul ăsta, cumva, noi, indiferent cum încercăm să o dregem - că asta fac, pe româneşte, ai noştri - ieşim pe minus. De ce? Că nu avem sortatori suficienţi. De ce avem nevoie de foarte mulţi sortatori de deşeuri sau de capacităţi mari? Pentru că nu sortăm de la populaţie. Dacă nu sortăm de la populaţie şi ducem otova gunoiul pe staţiile de sortare, nu au capacitatea aceste staţii, otova va merge acest gunoi şi spre groapa de gunoi”, a afirmat Octavian Berceanu, marţi seară, la Digi 24. 
 
El a precizat că, spre deosebire de alte oraşe europene care trimit la groapa de gunoi 20% dintre deşeurile generate, restul fiind reciclat, Bucureştiul trimite la groapa de gunoi aproximativ 90%, iar în acest context devine o problemă locul în care se depozitează aceste deşeuri.
 
Octavian Berceanu a arătat că este nevoie de o schimbare a strategiei privind gestionarea deşeurilor din Capitală. 
 
Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a afirmat că va avea discuţii cu primarii sectoarelor, dar şi cu prefectul Capitalei pe tema deşeurilor.
Berceanu a declarat a constatat că în Sectorul 1 al Capitalei "maldăre, metri cubi" de deşeuri din construcţii sau birotică sunt lăsate lângă stâlpi pe stradă.
 
"Am întrebat salubristul, de data asta, ce se întâmplă? Salubristul a răspuns în felul următor: avem 37.000 de companii, firme, care funcţionează, active, în Sectorul 1, 5.000 au contracte cu noi, 32.000 aruncă unde pot”, a mai afirmat şeful Gărzii de Mediu. 
 
El consideră că de vină pentru această situaţie sunt "deopotrivă salubristul şi Primăria".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
14.07.2021, 04:32:17

Nu e Rou groapa de gunoi a UE?

+6 (10 voturi)
Ţepeş
14.07.2021, 07:28:19

Noah_Scinteia@Vancouver.ca Groapa de gunoi a omenirii este Canada, stat fascist care omoară copii indigenilor prin înfometare, brutalități și abuzuri sexuale, ca să fac din ei "cetățeni canadieni" spălați pe creier și care au fost aruncați în gropi comune, ca pe niște animale. Hitler ar fi mândru de așa o politică de stat și ar spune "Ich bin Kanadier".

-7 (7 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
14.07.2021, 09:20:01

https://adevarul.ro/locale/constanta/cum-ajuns-romania-groapa-gunoi-europei-scotocim-deseurile-altora-1_607d5e1f5163ec427124cea7/index.html

+4 (4 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
14.07.2021, 09:21:17

https://www.hellobc.com/places-to-go

+6 (6 voturi)
Omul UnOm
14.07.2021, 06:09:23

Inca ar fi bine daca ar trimite 90% din deseuri la groapa de gunoi. DIn pacate o parte buna din cele 90% de deseuri care chipurile merg la groapa de gunoi sfarsesc in incendieri ilegale sau deversate de-a dreptul pe camp.

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările