Articol publicitar

Campania „Ia Atitudine! Opreşte Tăcerea!” Inaugurarea celui de-al doilea adăpost pentru femeile victime ale violenţei domestice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARIV

Adăposturile pentru femei îndeplinesc un rol vital în combatarea violenţei împotriva femeii.  Un adăpost pentru femei oferă găzduire în siguranţă, unde femeile şi copii lor, care au fost victime ale violenţei domestice, pot trăi fără teama de a fi abuzate. Un refugiu destinat femeilor oferă servicii speciale şi măsuri de siguranţă şi precauţie.

       Principiul de conduită care stă la baza activităţii din acest domeniu se referă la o puternică credinţă în sprijinul drepturilor femeilor victime ale violenţei domestice, cât şi conştientizarea necesităţii unei vieţi trăite liber şi cu demnitate.

        Funcţiile acestor locuri merg mai departe decât în a oferi doar un adăpost şi un loc sigur unde să locuiască. Într-un refugiu, femeile şi copii lor primesc acel sprijin care le permite să gestioneze experienţele traumatice, să înceteze violenţa, să-şi regăsească stima de sine, şi să pună bazele unei vieţi independente şi auto-determinate. Adăposturile pentru femei oferă sprijin în situaţii de criză, cât şi consiliere neîntreruptă şi suport în toate privinţele referitoare la experienţa abuzului (probleme legale, găsirea unei locuinţe şi a unui loc de muncă, terapie).

        Asociaţia Română Împotriva Violenţei inaugurează în luna februarie al doilea adăpost pentru femei, în Muncipiul Iaşi. Amenajat la standarde europene, acesta va putea găzdui un număr de până la 18 persoane, femei şi copii. Demersul face parte din campania naţională de combatere a violenţei domestice, Ia atitudine! Opreşte tăcerea! (www.opreste-tacerea.ro)

        A.R.I.V. are deja în administrare un astfel de adăpost în judeţul Timiş, în apropiere de Timişoara. Capacitatea de aici este de 24 de locuri, gradul de ocupare fiind la ora actuală de 80%. După Timişoara şi Iaşi, Asociaţia Română Împotriva Violenţei intenţionează să înfiinţeze un al treilea adăpost în Muncipiul Constanţa, cel târziu în luna mai a acestui an.

        Vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru de a susţine activitatea din aceste adăposturi şi, implicit, de a susţine acţiunile noastre împotriva violenţei domestice făcând o donaţie în acest sens. Vizitaţi site-ul nostru, www.ariv.ro pentru mai multe detalii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite