Când BOR dă ordine şi domină MAI, când populaţia riscă o creştere a infectării COVID

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum protejezi populaţia când permiţi credincioşilor să meargă la biserică, poliţiştilor prin spitale, centre sociale ? Cum explici unui poliţist neortodox (fie catolic, baptist, penticostal, evreu, musulman, agnostic sau ateu) că în atribuţia lui de serviciu trebuie să fie implicat în acţiuni religioase poate contrar libertăţii sale de conştiinţă ?

E pandemie: 350 de persoane au murit în România, 7.000 sunt infectate dintre care 820 sunt cadre medicale şi vreo 200 poliţişti. Cifrele cresc zilnic! Astăzi vom avea alţi morţi, alţi diagnosticaţi !

În această situaţie Preşedintele statului anunţa ieri la ora 2 pe acelaşi ton serios şi ferm că încă ”Ne confruntăm cu o epidemie foarte greu de controlat. STAŢI ACASĂ”

În mod contrar, câteva ore mai târziu un ministru din acelaşi Guvern îl ignoră total, ignoră ordonanţele semnate de el însuşi anunţând cum mii de poliţişti vor fi puşi în slujba BOR. Practic peste tot în ţară patrule de poliţie vor duce prescuri, lumină în spitale, centre sociale şi în zonele aflate în carantină. E deja prima încălcare a Constituţiei printr-un simplu protocol semnat între un Minister şi BOR, asta în timp ce Ordonanţele Militare aveau cu totul alte prevederi legale, iar poliţiştii aplicau mii de amenzi celor care nu respectau. Că Protocolul a fost scris de BOR se vede lesne din limbajul specific bisericesc, din faptul că a fost editat, printat şi trimis la MAI pentru a fi iscălit cu pixul.

Cultele religioase sunt autonome faţă de stat (art 28, 5- Constituţia României)

Ce sunt obligaţi să facă mii de poliţişti? Să meargă fix la cei bolnavi şi vulnerabili. Că vor purta măşti, când vorbim de mii de poliţişti şi contact social redus nu văd ca fiind o măsură de protecţie 100%. Dimpotrivă vorbim de o acţiune cu impactul naţional, de poliţişti care vor face asta în Bucureşti cât şi în Suceava, cunoaştem dotările statului.  

Toate aceste când, conform lui Dumitru Coarnă, până azi aproape 200 de poliţişti sunt infectaţi. Cu siguranţă mult mai mulţi, deoarece nefiind testaţi, nu ştim câţi poliţişti au luat, în realitate, noul coronavirus. Deci ne aşteaptă o explozie de depistări pozitive.

Mai mult, şi credincioşii vor putea ieşi în afara casei şi preoţii, credincioşii pot merge la biserică pentru ridicarea prescurii, iar voluntarii şi preoţii vor distrubui lumina păcii. În plină pandemie. 

Există câteva probleme:

1) Până când BOR poate dispune de acţiunea cadrelor sub coordonarea MAI (poliţişti, jandarmi, pompieri, acum şi militari) după cum doreşte? Am înţeles că pentru ordine şi linişte sunt implicaţi în pelerinajele mari precum Parascheva sau Dimitrie, dar acum? Cine răspunde de faptul că într-o Românie aparent democratică, statul nu este separat de biserică (principiul laicităţii), statul însuşi încalcă acest principiu semnând astfel de protocoale?

2) Cum ar fi povestea aceasta într-un stat precum Germania, Franţa sau Marea Britanie? Regina Elisabeta respectă Biserica Anglicană, Familia Regală este apropiată de biserică, frecventează des dar nu văd mii de poliţişti londonezi pe London Bridge cu pâine bisericească şi lumânări în braţe.

3) Cum explici unui poliţist neortodox (fie catolic, baptist, penticostal, evreu, musulman, agnostic sau ateu) că în atribuţia lui de serviciu trebuie să fie implicat în acţiuni religioase poate contrar libertăţii sale de conştiinţă ? La punctul 10 din Protocol impui poliţistului de frontieră să ofere lumină celor aflaţi în trafic !!! Unde este prevăzut în fişa postului poliţistului de frontieră?

4) Cum continui să protejezi populaţia când dai liber la plimbare milioanelor de credincioşi la biserică, poliţiştilor prin spitale, centre sociale şi de carantină, preoţilor şi voluntarilor? Crimă! Cine îşi asumă peste câteva zile explozia de cazuri infectate şi din păcate eventualele sute de decese? Ar putea fi acuzaţi ei înşişi de zădărnicirea combaterii bolilor şi încălcarea prevederilor ordonanţelor militare.

5) Cum poţi expune mii de poliţişti, militari, pompieri la un risc de infectare cu COVID 19?

6) Cum explici mesajul constant de câteva săptămâni de ”Staţi în casă” cu liber la Sf Lumină ?

7) Cum explici ca ministru discriminarea pe criterii religioase şi implicarea statului în activitatea unui cult (BOR) încălcând Legea nr.486/2006, când fix în urmă cu 7 zile cetăţenii români ai aceluiaşi stat, romano-catolici, peste 1 milion (5,5% din populaţia României) au fost obligaţi să rămână în casă de Paşte?

(2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult.

      Cu toate acestea mesajul şi vocea Ministrului Sănătăţii a fost ignorată, "eu militez in continuare pentru o izolare voluntară, pentru o distanţare sociala, inca mai avem de urcat pe aceasta pantă, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacţilor, a persoanelor pozitive. "

Creştinii adevăraţi stau în casă, iar un Patriarh adevărat şi responsabil pentru biserică, precum Papa zilele trecute ar fi dat acelaşi mesaj (”Staţi în casă”) celebrând singur Slujba de Paşte!

<strong>UPDATE: Preşedintele Iohannis: ”Voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acordului MAI-BOR. Altfel,după sărbători,vom avea înmormântări".</strong>

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite