Societate

articolul anterior articolul urmator

Când începe vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2

15
2 Dec 2020 17:44:18
Autor: Valentin Bolocan

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat miercuri că vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, primii care vor fi vaccinaţi fiind lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc.

"România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate", a afirmat, miercuri, Horaţiu Moldovan, în dezbaterea prilejuită de Ziua mondială SIDA şi intitulată "Programul de tratament HIV în al doilea val COVID".
 
Potrivit secretarului de stat, situaţia epidemiologică de la nivelul UE "se degradează de la zi la zi, populaţia fiind expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2, iar România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile trebuie să se adapteze permanent la noi şi noi măsuri de gestionare a acestei situaţii aproape de catastrofă", arată agerpres.ro. Horaţiu Moldovan a explicat că la nivelul Ministerului Sănătăţii bătălia cu virusul se desfăşoară pe două fronturi: zona de prevenţie şi îngrijirea bolnavilor în secţiile spitaliceşti de boli infecţioase.
 
Dezbaterea "Programul de tratament HIV în al doilea val COVID" a fost organizată de Federaţia UNOPA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Prof. Dr. Matei Balş", Centrul Român HIV/SIDA şi Academia Europeană de HIV/SIDA. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

bob
2.12.2020, 18:15:19

Mă, da', voi știrile astea despre vaccin, le aveți scrise deja și le băgați asa în fiecare zi, că, na, tre sa justificați cei 30 de arginți pe care i ați primit. Auzi, cică, toată populația! Toată populația... CARE DOREȘTE!

-1 (9 voturi)
UnulDinVancouverCanada
2.12.2020, 18:44:45

Bobby!...Vaccinati-va si salvati o viata! ... si nu numai fiindca te dai de mare crestin! Canadienii vor fi vaccinati printre primii din lume... " Canada has ordered more COVID-19 vaccine doses per capita than any other country – at least 194 million and up to 414 million doses for its population of 38 million." nationalpost.com/news/canada/what-to-expect-when-covid-19-vaccines-arrive-in-canada

+8 (14 voturi)
Deumos
2.12.2020, 18:35:11

Nu e bine sa pui toate ouale intr-un cos, toata miza pe o culoare, carte, un zar... Poate de aceea natura omului este duala si poate de aceea distopiile precum nazismul si comunismul au incercat nivelarea de opinii, anularea dualitatii. Poate de aceea ai doua emisfere, doua maini, doi ochi, pentru ca in cazul in care una din parti s-a dus dracului, cealalta sa mai aiba sansa de-a salva ceva. Cand ai o singura opinie, ai comunism, nazism, ai dictatura.

+2 (2 voturi)
UnulDinVancouverCanada
2.12.2020, 18:45:51

Sau religie...

+4 (8 voturi)
Tomescu Tom
2.12.2020, 18:47:39

Vaccinul va fi oferit populației contra cost ?? Noi ..cei neesențiali, va trebui să plătim accesul la tratament ..? Și DACĂ da .. cât va costa ??? Întreb ..fiindcă nu sunt lămurit ...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările