Când porcii ajung la putere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e „Ferma animalelor“. De fapt, e o nedreptate să compari porcul cu acei indivizi fără scrupule, plini de nesimţire şi cu un tupeu mare cât toate haznalele României adunate la un loc.

Ponta, acest şmecheraş ajuns în fruntea unui partid stors din rămăşiţele comuniste, a vorbit ieri, timp de 40 de minute, în faţa unei adunături de hiene. Marele „duşman“ al „dictaturii băsiste“ şi-a revizuit poziţia şi întinde o mână a prieteniei peste scaunele pluşate ale Puterii. Cunosc specia. NICIODATĂ, dar NICIODATĂ, aceştia nu vor fi pentru cei cărora le cer voturile. Nu-i doare de ţară, de suferinţele oamenilor, de nevoile lor. Singurele lor scopuri sunt puterea şi banul. Se scuipă pe faţă, iar pe la spate râd şi îşi strâng mâinile. PSD + PUR, PDL + PC, PNL + PD, PSD + PDL, o tablă stupidă a adunării politice. O cloacă în care fiecare se culcă cu fiecare. O orgie în care mereu intră sânge proaspăt, pregătit în şcolile de cadre ale aşa-ziselor partide politice moderne.

Nu mă interesează balivernele îndrugate despre creşterea economică, despre planurile şi proiectele de viitor. Nu mă interesează pentru că, oricum, sunt vorbe goale. Băsescule, Antonescule, Ponta, Voiculescule, zilele trecute, în timp ce voi vă jucaţi teatrul de prost gust, cinci sute de oameni au stat 60 de ore într-un tren blocat în zăpezi! Nu am auzit pe unul, măcar pe unul singur dintre voi, să spună ceva. Au spus şefii de la CFR Călători, această companie canceroasă. Au spus că oamenii să fie mulţumiţi că nu sunt taxaţi în plus.

În orice ţară normală, în orice ţară în care există o elementară urmă de bun simţ, întreaga conducere a CFR-ului şi-ar fi dat imediat demisia. Dacă nu, era demisă. Doar la noi nu.... Ce contează câteva sute de oameni de care ne-am bătut joc? Pe noi ne interesează discursul lu’ Ponta, cine va candida la Consiliul Judeţean din Buzău, ce maşină are noul ministru, alianţele desfăcute şi refăcute, împăcările la Grivco. Iar aia mică a lui Băsescu, aia care „vorbesc“, îşi umple timpul cu caricaturi postate pe Facebook.

CFR-ul, pe care şi domnul preşedinte l-a condus în mai multe rânduri, este locul din care s-au furat şi se fură camioane întregi cu bani. E plină ţara de vile, vuitoane, bolizi şi copii de bani gata îmbrăcaţi cu şine de cale ferată şi vagoane de tren. Îmi aduc aminte numai de fostul şef al companiei, Mihai Necolaiciuc, care a cumpărat pentru un rond de câţiva metri pătraţi din faţa gării de la Iaşi trandafiri de 500 de milioane de lei vechi. O hoţie evidentă. L-au arestat, au făcut circ. Şi acum? Acum se plimbă liber. Corb la corb nu-şi scoate ochii. Ştim proverbul. Dar, îl uităm în fiecare dimineaţă.

Orice om normal din ţara asta a fost cel puţin o dată umilit de mojicii care umplu instituţiile şi societăţile susţinute cu bani de la stat. Orice om normal a primit o palmă şi un scuipat între ochi cel puţin o dată de la aceiaşi răzgâiaţi pe banii statului. Şi o să mai primească. Şi copiii noştri. Şi copiii copiilor noştri.

Ramona Ursu este redactor-șef adjunct Adevărul - ediții locale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite