Când am putea să atingem ţinta de cinci milioane de români vaccinaţi. „De la 1 iunie pot fi ridicate anumite restricţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare
Vaccinare

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, consideră că termenul de 1 iunie, avansat de premierul Florin Cîţu pentru vaccinarea a 5 milioane de români, este „cât se poate de realist”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi, 22 aprilie, că dacă România va avea cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, ar putea fi ridicate anumite restricţii, nu şi masca. Valeriu Gheorghiţă crede că obiectivul va fi atins, dar că este nevoie de „puţin efort”. „Până la sfârşit de aprilie, eu estimez că vom avea în jur de 3,2-3,3 milioane de persoane vaccinate. 

În luna mai ar trebui să vaccinăm circa 1,7-1,8 milioane de persoane, incluzând medicii de familie. De mâine, începe vaccinarea în acele centre de vaccinare organizate de operatorii privaţi”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi24. 

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare spune că vom putea atinge această cifră cu ajutorul centrelor mobile: „Amplificând această vaccinare cu centre mobile, cu echipe mobile de vaccinare şi pentru că mai sunt demersuri care vor fi replicate la nivel naţional, cum este maratonul de vaccinare de la Timişoara, eu cred că avem toată infrastructura necesară ca să atingem acest obiectiv. Cinci milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii mai este un obiectiv cât se poate de realist, care poate să fie atins cu puţin efort, fără nicio problemă”. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite