Societate

articolul anterior articolul urmator

Când ar putea fi reluate festivalurile Untold şi Electric Castle

3
17 Apr 2021 20:43:44
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis „festivalierilor de toate vârstele” din România să se vaccineze pentru ca în vară să se poată bucura de concerte ca înainte de pandemie.

„Mesajul premierului şi al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să va vaccinaţi. Vaccinarea reprezintă paşaportul direct de intrare la festival şi în aceste condiţii sunt şanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj şi în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”, a afirmat Emil Boc, sâmbătă, la Digi24.
 
De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Cluj s-au vaccinat peste 200.000 de persoane, ceea ce a dus, potrivit primarului Boc, la o scădere semnificativă a ratei de incidenţă din judeţ, de la 8,1 la 5,76.
 
„Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condiţiile pentru asta, dar acum trebuie să facem şi noi ceva, şi anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment şi le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligaţie”.
 
Premierul Florin Cîţu a discutat ieri cu organizatorii festivalurilor precum Untold şi Electric Castle, în cadrul unei vizite la Cluj. Şeful executivului a ţinut să îi felicite pe clujeni pentru faptul că s-au vaccinat într-un număr atât de mare şi a declarat că cel mai probabil, Clujul îşi va deschide economia înaintea altor mari oraşe.
 
„A fost o discuţie de o oră pe care premierul a avut-o cu toţi organizatorii marilor festivaluri de la Cluj. În principiu s-a stabilit ca toţi să susţină o campanie de vaccinare la unison, fără precedent şi extrem de consistentă. 
 
Totodată, se lucrează zilnic în echipele mixte Guvern-specialişti pentru a stabili condiţiile de organizare a festivalurilor, astfel încât atunci când rata de vaccinare va atinge un anumit nivel, să putem anunţa public aceste măsuri. De la 1 mai vrem să începem să anunţăm câteva elemente mai concrete cu privire la reluarea festivalurilor, însă totul este condiţionat de vaccinare”, a mai spus primarul Clujului.
 
Întrebat dacă festivalurile vor avea loc în condiţiile în care nu vor fi atinse obiectivele de 5 milioane de români vaccinaţi până la începutul lunii iunie şi 10 milioane până la finalul lunii august, edilul de la Cluj a răspuns: 
„Eu zic că este posibilă reluarea festivalurilor chiar şi în acele condiţii, dar într-un număr mai mic. Ideea este următoarea: dacă se atinge o rată mare de vaccinare vom putea avea festivaluri cu un număr mare de participanţi, dacă rata este mai mică, atunci şi numărul va fi mai redus”, a conchis Emil Boc.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ivanovich Patfulty
17.04.2021, 20:47:15

Nea Boc poti sa enumeri vaccinurile alea? Eu stiu ca nu exista asa ceva!

+1 (1 vot)
= aceeaşi mizerie
18.04.2021, 05:57:37

Eu înţeleg că boc ar mai dori nişte bani la buget, din taxele, colectate în urma festivalurilor, dar trebuie să-şi pună pofat în cui, fiindcă datorită incompetenţei şi iresponsabilităţii gălbenoşilor lui sîntem în situaţia în care sîntem... Sî mai amintesc de fractura logică din "vorbele" bocului, care îndeamnă la vaccinare cea mai puţin predispusă categorie, aceeaşi cu cea care ar participa la astfel de festivaluri?...

+1 (1 vot)
Alexandru Preda
18.04.2021, 07:16:03

Rata de incidenta a scăzut in Cluj și în marile orașe, din cauza faptului ca s-au închis școlile. Cat timp elevii călătoreau cu mijloacele aglomerate de transport în comun, elevii infectati, dar asimptomatici, răspândea virusul la școală, în familii și pe unde se mai duceau în grup(cei din clasele terminale) după terminarea cursurilor. O sa vina și valul patru dupa ce sunt obligați din nou elevii sa meargă la școală. Ar fi trebuit ca toate clasele sa facă numai cursuri online în acest an școlar și nu mai creștea rata de infectare peste 6,7,8,9

-1 (1 vot)
Modifică Setările