Când se schimbă ora în 2015: trecerea la ora de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 29 martie trecem la ora de vară
Pe 29 martie trecem la ora de vară

Ora se schimbă în 2015 pe 29 martie, trecerea de la ora de iarnă la cea de vară făcându-se întotdeauna în ultima duminică din luna martie. Ceasul se dă înainte, astfel ora patru dimineaţa devine ora trei, iar ziua aceea are doar 23 de ore.

Anul acesta, pe 29 martie este ultima duminică din lună, atunci se face trecerea la ora de vară, anunţă specialiştii.

Pe de altă parte, trecerea de la ora de vară la cea de iarnă se face întotdeauna în ultima duminică din octombrie, când ceasul se dă înapoi, iar ora patru dimineaţa devine ora trei, iar ziua respectivă are 25 de ore.

Când se schimbă ora în 2015 şi de ce

În Uniunea Europeană ceasurile se dau înainte sau înapoi în acelaşi moment în toate ţările.

Ideea realizării unui decalaj orar manual aşa încât societatea să beneficieze de o oră în plus de lumină naturală şi astfel să se economisească curentul electric în case şi în mediul industrial a apărut în 1895 din partea astronomului britanic George Hudson.

De când se schimbă ora pe Glob

În 1930 a fost pusă în practica pentru prima dată schimbare orei de către Germania şi Austro-Ungaria, fiind apoi adoptată de tot mai multe state ale lumii. În prezent, aproape toate ţările europene au adoptat ora de vară, ca şi SUA, Canada, câteva ţări din America de Sud, din Africa şi chiar câteva provincii din Australia, precum şi Noua Zeelandă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite